2.12.

Sakastissa

Suntio näyttää kovasti touhuavan huomista juhlaa varten Kappelilla. Aina on jotakin laitettavaa ja ihmeteltävää elämässä. Suntio pitää oikein hyvää huolta kylän yhteisestä kokoontumispaikasta ja on siellä aina ensimmäisenä ja viimeisenä.

Pikku-Kappelin sakastissa ovat tavarat järjestyksessä. Se onkin tärkeää niin ei joudu etsimään kaikenlaista. Suntio on joskus kauan sitten saanut etsiä koko sakastin ympäri kolehtihaavia. Kolehtihaavi on sellainen pussi pitkän kepin päässä jolla voidaan kirkonpenkistä kerätä rahalahjoituksia johonkin hyvään tarkoitukseen. Sitten rahat lasketaan ja tilitetään sinne minne ne on kerätty.

Ai niin se kolehtihaavi. Se oli kaatunut paikaltaan ja oli pitkin pituuttaan sakastin lipaston takana niin, että vain haaviosasta oli pikkuisen näkyvillä. Sieltä oli sitten pieni kissanpentu löytänyt hyvän ja lämpimän nukkumapaikan. Kissa peitti koko kauniin punaisen kankaan, joten Suntio ei sitä huomannut. Eikä kissa herännyt, hieman vain raotti silmäänsä miehen heiluessa sinne tänne. Niin siinä kävi että sillä kertaa kolehti kerättiin ihan vain hattuun. Hyvin toimi sekin 🙂

Mihin sinä mieluusti kiirehdit heti aamusta? Entä missä sinä viihdyt niin, että et meinaisi poistua ollenkaan? Entä mihin hyvään tarkoitukseen voisit lahjoittaa jotakin tänä jouluna?

_________________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂