2.12.

Jouluajatukset ovat vallanneet vanhan miehen mielen. Eevertin vilkas mielikuvitus johdattaa hänet pian suureen metsään ja pieneen mökkiin metsän kätköissä. Siellä hän on aikanaan viettänyt jokusenkin juhlapyhän. Rauhassa, itsekseen ja luonnon kanssa käsikynkkää kulkien.

Kalamajan tupa

Mökissä kaikki arjen huolet ja vaatimukset saavat jäädä. Se on rakas paikka edelleen, vaikka harvemmin tulee käytyä suuren metsän keskellä. Muistoissa sinne viilettää hetkessä. Ja aistiii kaikilla aisteilla kuinka tuli ritisee kaminassa ja josta leviää lepponen lämpö pieneen mökkiin. Hyvä siellä on viivähtää… nauttia vain olemisesta. Oikeasti tai muistoissa.

Ja mikä parasta. Mökin kaminan liedellä keitetty kahvi on maailman parasta. Eevertin suu napsaa heti kun vähänkin ajattelee kuumana höyryävää pannukahvia.

Kahvin keittoa
Kahvin keittoa

Vielä on sinne jouluun on matkaa. Eikä mökkireissuakaan ole lähiaikoina tiedossa. Pitää siirtyä kahvinkeittoon ihan omaan keittiöön 🙂

Eevert kyllä tietää vanhana hupsuna, kuinka odotuksen aikaa voi lyhentää ja jopa nauttia siitä. Eevertin mielestä joulussa ehkä parasta onkin sen odottaminen ja valmistautuminen. Saa nauttia pidempään.

Tonttu
Eevert-tonttu

Eevert virittäytyy joulun odotukseen etsimällä tutun tonttulakin päähänsä. Sen kanssa voi hyvin viiletellä kylänraitilla ja ilahduttaa vastaantulijoita.

Viime aikoina on kyllä ollut vähän vesisateista Eevertin kotikulmilla, joten sitä virittäytymistä täytyy kyllä ihan tosissaan harjoittaa 😀

Keittiön pöytä
Keittiön pöytä

Eevertin aamut alkavat kahvin keittämisellä. Sillä välin kun kahvi valmistuu Eevert sytyttää kynttilän pöydälle. Vasta sen jälkeen hän valmistaa itselleen aamiaista. Tänään näyttää olevan voileipiä ja kahvia sekä hedelmiä. Aamuista Eevert nauttii.

Talo on hiljainen, sade ropisee ulkona ikkunalaudoilla. Kiehuvan veden äänet ja valmistuvan kahvin tuoksu hivelevät sisintä myöten. Hiljalleen pöytä on katettu yhden miehen tarpeisiin. Lehden kun vielä hakee portin pielestä postilaatikosta, niin aamu on täydellinen.