Rooma

Eevertille tarjoutui mielenkiintoinen mahdollisuus liittyä seurueeseen, joka lähti Roomaan tutustumaan paikalliseen tapaan kohdata ja auttaa ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa. Näinä aikoina niin moni ihminen päätyy elämässään tilanteeseen jossa valintoja tai ratkaisuja ei ole näkyvissä.

Eevertille ja koko seurueelle tehty matka jätti syvän kosketuksen sydämeen.  Mitä kaikkea se vielä synnyttää, jää tulevaisuudessa nähtäväksi.

Eevert keskittyi omalta osaltaan nauttimaan mahdollisuudesta ja kaupungin täysipäiväiseen ihmettelyyn.

Aamutunnelmia
Aamutunnelmia

Aamu ja auringon nousu toimi oivallisena herättäjänä aamu seitsemältä. Useimpina aamuina aurinko paistoi hyvinkin selkeältä taivaalta. Vaan ei aina…

Pietarinaukio
Pietarinaukio

Keskiviikosta tuli jännittävä päivä. Aamu alkoi aikaisin ja pienessä tihkusateessa Eevert vaelsi läpi asuinalueiden kohti Pietarinaukiota, jossa oli alkamassa Paavin vastaanotto.

Ihmisiä kokoontuu
Ihmisiä kokoontuu

Eri puolilta Roomaa ja maailmaa kokoontui ihmisiä paikalle tuhansittain. Mukana oli niin turisteja kuin pyhiinvaeltajiakin tulossa kuuntelemaan Paavin puhetta.

Papamobil
Papamobil

Eevertiä erityisesti kiinnosti Papamobil, jolla Paavi kävi tervehtimässä aukion ihmisiä. Aina välillä hän pysähtyi ja otti lapsia syliin.

Aamupäivä vierähti sujuvasti Pietarinaukiolla. Ihmisiä oli paljon, joten siirtymisiin meni aikaa.

Kun kerran paikalla oltiin, niin Eevert kulki omalla pyhiinvaelluksellaan myös Pyhiinvaeltajien portin läpi joka on tänä vuonna ollut auki. Paavi julisti ylimääräisen Laupeuden riemuvuoden koska maailman tilanne on mennyt huolestuttavaksi ja ihmiset tarvitsevat voimaa ja siunausta jaksaakseen ja selviytyäkseen elämästä.

Pietarinkirkko
Pietarinkirkko

On se vaan aika iso, tuumi Eevert lukiessaan Pietarinkirkon ulottuvuuksia. 60 000 ihmistä mahtuu sisälle yhtäaikaa ja Stadionin torninkin voisi laittaa katon alle seisomaan.

Patsas
Patsas

Kirkossa on lukuisia huomattavia veistoksia. Niihin kuuluvat muun muassa Michelangelon kuuluisa vuonna 1499 valmistunut veistos Pietà,  joka esittää neitsyt Mariaa sylissään kuollut Jeesus.

Kaupungintalo
Kermakakkutalo

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II on Italian ensimmäisen kuninkaan kunniaksi pystytetty kompleksi ja on paljon nuorempaa rakennuskantaa kuin tyypillisemmät Rooman rakennukset.

Fontana de Trevi
Fontana di Trevi

Fontana di Trevin suihkulähteeseen kun nakkaa kolikon selkänsä yli niin varmistaa että vielä joskus palaa takaisin. Eevert jätti kolikot heittämättä sillä paikalla oli niin paljon ihmisiä, että heittoetäisyksiin ei kyennyt.

Circus Maxima
Circus Maximus

Circus Maximus oli antiikin Roomassa sijainnut areena, jolla järjestettiin vaunukilpa-ajoja ja gladiaattoritaisteluja. Circus Maximus sijaitsee RoomassaPalatiumin ja Aventinuksen kukkuloiden välisessä laaksossa. Areenan katsomoon mahtui arvioijasta riippuen noin 150 000–250 000 ihmistä. Vuonna 10 keisari Augustus rakennutti keisarin aition ja obeliskin. Obeliski sijaitsee nykyään Piazza del Popolon keskellä. Circus Maximuksen keskellä oli seinämä, jonka seitsemää munan muotoista esinettä käytettiin kierrosten laskemiseen. (Wikipedia)

Colosseo
Colosseo

Colosseum (ital. il Colosseo) on antiikin Rooman aikainen amfiteatteri Rooman kaupungissa. Se oli koko valtakunnan suurin amfiteatteri, ja sinne mahtui 40 000 – 50 000 katsojaa. Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se valmistui vuonna 80 Tituksen hallituskaudella (Wikipedia)

Jostakin syystä kaiken opintomatkan ohjelman lisäksi Eevertiä kosketti kovin Colosseum. Mahtava kokonaisuus joka on jo pahoin vaurioitunut, mutta silti seisoo paikallaan varmana, pelottavana ja samalla jollakin tavalla juhlallisena karmaisevasta historiastaan huolimatta. Jos joskus vielä palaa Roomaan, niin silloin tuota on tutkittava tarkemmin, päättää Eevert katsellessaan bussin ikkunasta taakse jäävää rakennelmaa. Täältä voi lukea lisää KLIK

Ilta leidien kanssa
Ilta leidien kanssa

Katukahviloissa ei tullut juuri istuttua, joten Eevert päätti nauttia lasillisen italialaista luomu valkoviiniä ihan vaan hotellissa ja matkaystäviensä kanssa.

Tuliaiset
Tuliaiset

Kotiin Eevert toi tullessaan roomalaisen sotilaan kypärän. Se sopi oikein mallikkaasti kirjahyllyyn.

Colosseo
Colosseo

Hieno kilpi tuli mukana ja siinä onkin tuon vaikuttavan rakennuksen kuva. Eevert on sitä ihaillut jo moneen kertaan.

 

Kiitos kaikille hyvästä matkaseurasta.

4 thoughts on “Rooma”

    1. Ensimmäiset järistykset tuntuivat Roomassa ja sähköt katkeilivat eikä metro liikkunut. Jälkimmäisten alta kerettiin juuri pois. Keskus oli Rooman ulkopuolella, mutta silti hyvin havaittavissa.

  1. Upea reissu Eevertillä! Matkailu avartaa. Oli mukava lukea tätä. Nyt pitää itsekin päästä Roomaan!

Vastaa