Onnellista vuotta 2017

Vuoden vaihtuminen on kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville iso juhla. Itsenäinen Suomi juhlii 100-vuotista matkaansa monin menoin pitkin vuotta.

Torilla on vielä rakennelmat paikoillaan
Torilla on vielä rakennelmat paikoillaan

Uusi vuosi 2017 otetaan vastaan juhlien ja ilotulitellen eri puolella maata. Eevertin pikku kyläkin on valmistautunut juhlavuoden vastaanottamiseen. Juuri on joulusta päästy, niin vielä on monet huikeat rakennelmat pystyssä kylän torilla. Sinne on kokoontunut väkeä jo aamusta alkaen.

Omenat
Omenat

Voi sentään! Omenakori on kaatunut ja kaikki punaposkiset hedelmät ovat pitkin toria. Siitäkös saadaan äkkiä riemukas kilpailu. Kuka kerää eniten omenoita talteen!

Emännät valmistavat perunasalaattia isoihin astioihin. Kaupungin makkaramestari on lupautunut grillailemaan mainioita makkaroitaan koko juhlan ajan kaikille halukkaille.

Grilli
Grilli

Iloisia ilmeitä ja paljon naurua kuuluu tähän päivään. Yhdessä oleminen, tekeminen ja elämästä nauttiminen on kyllä ihmeen virkistävää ja kuntouttavaa tekemistä, naurahtaa kylän vaivaisinkin mummo köpötellessään torikojulta toiselle.

Valoa
Valoa

Valontuojatyttökin ottaa osaa juhlallisuuksiin ja tuo tullessaan kaikkiin torin lyhtyihin valon, jotka hiljalleen levittävat lämmintä hehkua ympärilleen.

Lumilyhtyjä
Lumilyhtyjä

Illan edetessä, myös jännitys tihenee. Jokainen arvaa että ihan pelkkä makkaran syönti tunnelmallisella torilla ole vielä riittävä. Odotus on melkein käsin kosketeltavaa.

Joitakin tarvikkeita on hiljalleen viety läheiselle aukiolle.

Pari pataa
Pari pataa

Pian nähdään myös Eevert kantamassa rakettipakettia.

Rakettipaketti
Rakettipaketti

Illan päätteeksi on hieno valoshow!

Suojalasit
Suojalasit

Kukapa sitä olisi järjestämässä, jollei Eevert ja takavuosien kolttospojat. Nyt saa räiskytellä ihan luvan kanssa.

Ilotulitus
Ilotulitus

Ja hienoa se olikin!

Kappeli on sininen
Kappeli on sininen

Puolenyön aikaan kokoonnutaan vielä kappelille. Suntio on valaissut kappelin pinnan kauniilla sinisellä värillä niinkuin isolla kirkollakin on kuulema tehty  ja soittaa kelloja useamman minuutin vuoden 2017 vastaanottajaisiksi.

Oikein hyvää, rauhallista ja onnellista vuotta 2017  Sinulle rakas lukijani. 

2 thoughts on “Onnellista vuotta 2017”

Vastaa