Seiniä ja lattioita

Viikonlopun aikana ei mitää isoa ole päässyt tapahtumaan rakennustyömaalla. Sisäseinät, katot ja lattiat ovat olleet työn alla. Yrityksen ja erehdyksen menetelmällä on haettu jotakin joka vastaisi sitä mielikuvaa minkä on asettanut tavoitteeksi.

Seinät
Seinät

Sisäseiniin piti saada lankkuja. Alkuun ajattelin tuttua Bilteman-mallistoa. Siitä olisi tullut kokonausuuteen nähden turhan raskas, joten päädyin tulosteisiin.

Sävytystä
Sävytystä

Kuivuessaan väri muuttui vihreäksi, joten nyt mentiin metsään. Ei auttanut muu kuin ohuiden kerrosten kautta saada räikeimpiä värieroja tasaisemmaksi. Lopputulos on mielenkiintoinen ja elävä kuivuttuaan kunnolla. Kupruja on vielä näkyvissä. Ehkä ne siitä tasaantuvat vielä.

Betonilattia
Betonilattia

Seuraavana työn alle betonia. Lattiapinnaksi sopisi hyvin jonkin sortin betonointi. Betonin sekoittamisen sijasta asettelin aikasemmin hieman maalilla peitetyille lattiapinnoille banaanipaperia. Pohja hieman kuultaa alta. Tarvittaessa tätä voi vielä sävyttää harmaalla.

Lankkulattia
Lankkulattia

Toiseen lattiaan piti saada luukku. No siinähän se on. Ja ihan eri väriä kuin muu laudoitus 😀 Pientä säätöä siis tähänkin. Ainakin se sopii hienosti aukkoon. Saranointi on vielä ratkaistavana. Oikeilla saranoilla vaiko jollakin muulla keinolla?

Hommahuone
Hommahuone

Jälleen on askarteluohuone ollut hyvässä käytössä. Pari tuntia kun siellä puuhailee on saunavalmis. Kylmä hiipii lattian kautta, vaikka jalkumet ovatkin jalassa. Vielä on viileää, vaikka tilassa pieni patteri onkin käytössä tarvittaessa.

6 thoughts on “Seiniä ja lattioita”

 1. Kyllä sinulla on hienoja ideoita näissä rakennustöissä. On siinä oma viehätyksensä kun saa suunnitella ja toteuttaa, lopullinen tulos onkin sitten aina yllätys. Mukavaa remontti vuotta sinulle!

  1. Kiitos 🙂
   Menetelmä on pitkäli yritys ja erehdys. Uskoakseni hommaa riittää koko vuoden tarpeisiin. Seinat jos/kun saa koottua niin sisällä on paljon mietittävää.

 2. Hyvin on remontti edennyt! Minä olisin tässä ajassa vasta suunnitele ja haaveile vaiheessa. 🙂 Kysymys: Mitä ovat jalkumet?! 😀

  1. Minä tein sitä suunnittele ja haaveile -osaa koko syksyn 🙂 Mietin että teenkö kokonaan itse vai hyödynnänkö jotakin olemassa olevaa. Lopulta sain Lundbyn pikkurahalla (olisko ollut 14€) ja vakuutuin sen sopivuudesta.
   Jalkumet olisiko niinkuin jalkineet 🙂 Oikeastaan sandaalit ja villasukat.

    1. Muoti ennenkaikkea. Tästä tulee ehdottomasti seuraavan sesongin huippua.

Vastaa