1. Adventti 3.12.

Huomenta.

Tänään on ensimmäinen Adventti.

Kappelilla

Pienessä kappelissa loistaa ensimmäinen kynttilä. Siitä pienestä valosta alkaa joulun odotus koko kylässä. Perinteiseen tapaan talojen asukkaat ovat aamuhämärässä vaeltaneet Kappelille lyhdyt käsissään. On oikein kaunista kun eri puolilta kylää kulkee joukkoja lyhtyineen Kappelinmäelle.

Raamatun kertomuksessa kerrotaan kuinka Jeesus ratsastaa Jerusalemiin ja kansa ottaa hänet iloiten vastaan.  Jotakin samanlaista riemua ja innostunutta odotusta on Adventtimessuun saapuvalla väellä. Lapset intoutuvat matkalla laulamaan ja se kuuluu jo pitkältä Suntion korviin. Pieni kyynel vierähtää poskelle, onnesta ja ilosta kertomaan.

Monet lyhdyt jäävät samalla matkalla kirkkotarhaan rakkaiden hautoja valaisemaan. Sekin kuuluu pikkukylän joulunalusperinteisiin.

Kirkoissa kajahtaa tänään Hoosianna-hymni. Osaatko sinä sen? Muistatko milloin olet sitä ensimmäisen kerran laulanut?

_________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

Vastaa