8.12.

Eevert on lämmittänyt saunan. Mikä onkaan parempaa kuin kiukaalla kypsytetty makkara. Se näyttäisi olevan maukasta myös Tenho-koiran suussa.

Sauna

Eevert on lähtenyt hakemaan saunatakkiaan makuukamaristaan. Eevertin kiuasmakkara on saanut vankan ihailijan. Miten ihanalta se tuoksuukaan! Jospa siitä palasen maistaisi? Kiusaus on kova pikku-koiralla.

Eipä olisi ensimmäinen kerta kun herkut tulee jaettua eläinystävien kanssa. Kauan sitten erässä saaressa Eevert oli ollut marja- ja sienimetsällä. Hyvä saalis olikin saatu ja kaikki herkut nauttivat syksyisestä auringonpaisteessa pihamaalla.

Eevert keräili viimeisiä juureksia maasta. Niiden kanssa kun hän palasi saaliidensa lähelle, oli iso sarvipäinen hirvi tutkimassa apajia ja maistelemassa metsän ja puutarhan herkkuja. Eevert ei raaskinut hätistää hirveä pois, vaan sulassa sovussa ja rauhassa he viettivät pitkän tovin. Hirvi oli kesyyntynyt saaressa asukkaiden kanssa ja kävi välillä kurkkimassa myös avoimesta ikkunasta sisälle.

Kaikenlaisia muistoja herää. Mitä sinä muistit kun luit Eevertin kokemuksen?

_______________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

4 thoughts on “8.12.”

  1. Varmasti Tenho-koiralla on vesi kielellä. Koirilla on niin valtavan hyvä hajuaisti ja lihan haju on jostain syystä heitä kiinnostava.
    Kuvasta tulee mieleen viime vuodelta presidenttiparin Lennu-koirasta nähdyt kuvat kinkun äärellä.

    1. Lennu oli kyllä liikuttavan keskittynyt kinkkuun. Toivottavasti sai ainanaan palasen 🙂

  2. Heh. Kerran kyläillessä varoin silmä kovana, ettei perheen koira syö aamiaisleipiäni. Sillä aikaa kissa hyppäsi pöydälle ja söi leipienpäällysmakkarat 🙂
    Saunasta ja saunamakkaroista tulee kyllä auttamatta kesä mieleen – kohta joulun jälkeenhän se onkin …

    1. Kissat ovat sanamukaisesti pitkäkyntisiä ja usein niin viattomia heti perään.

Vastaa