9.12.

Jo pienestä pojasta lähtien on Eevertin joulunaluspuuhiin kuulunut piparkakkutalon tekeminen. Joskus se onnistuu kerralla, toisinaan on saatu tehdä monta taloa, joista mikään ei ole selviytynyt jouluun saakka. Onneksi silloin ovat ystävät tulleet apuun ja on yhdessä rakennettu jouluiloa.

Piparkakkutalo

 

Piparkakkutalo on siitä jännä rakennus, että vaikka sitä kuinka tekisi samalla muotilla, niin aina siitä tulee erilainen.  Useamman kerran ovat kylän lapset päätyneet Taavitsaisen taloon piparitalkoisiin. Eevert on tehnyt oikein ison taikinan, josta on riittänyt jokaiselle leipojalle reilu köntti. Voi mikä ihana tuoksu on pian täyttänyt koko talon! Lämpimät, vasta uunista tulleet piparit ja kylmä maito. Voiko olla mitään parempaa, huokailee Eevert.

Millaisia jouluperinteitä sinulla on?

Tai oletko enties kokenut jotakin samaa kuin Eevert paistopuuhissaan? Yksi ei paistu ja toinen palaa, kolmas putoaa lattialle ja neljäs päätyy huomaamatta suoraan suuhun.

___________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

Vastaa