Toinen Adventti

Tänään Suntio on sytyttänyt Kappelille kaksi kynttilää loistamaan. Joulu lähenee kynttilä kynttilältä.

Toinen Adventti

Kynttilä kuvastaa rukousta ja valoa. Kummatkin tuovat turvallisuutta elämään.

Toisena syttyvä adventtikynttilä on rauhan kynttilä. Maailma kaipaa rauhaa. Sotia, vihamielisyyttä ja sortoa on monessa eri maailman kolkassa. Lähempänä voimme kohdata kiusaamista tai ulkopuolelle jättämistä, mitä moninaisimmista syistä. Ihminen ja kansakunnat on luotu elämään yhdessä, sovussa ja rauhassa kaikkien kanssa. Se on vaan välillä niin vaikeaa.

Sytyttäessämme toisen kynttilän rukoilemme rauhaa maailmaan ja väkivalan sekä kiusaamisen loppumista.

Adventtikynttilänä rauha tarkoittaa myös omaa sisäistä rauhaa ja rauhoittumista, valmistautuessamme joulun viettoon. Näin se on levottomuuden vastakohta. Lopetetaan riidat, haukkumiset ja nimittelyt ja tehdään sovinto. Eletään rauhassa toistemme kanssa.

Millaisen rukouksen sinä haluaisit tänään jättää Kappelin esirukouslaatikkoon?

_____________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

Vastaa