19.12.

Onpa taas pimeä aamu. Hiljalleen sataa uutta puhdasta lunta.
Pieni Tenho-koira juoksee innoissaan ympäri pihaa ja koettaa saada lumihiutaleita suuhunsa.

Hassu koira, tuumii Eevert ja hakee Tenholle pikku makupalan lumihiutaleiden kanssa nautittavaksi.

Tenho

Näinköhän lumi olisi hyvinkin nuoskaa tänään? kysyy Eevert itseltään.

Sellaisesta lumesta saa tehtyä vaikka lumiukon tai lumilyhtyjä. Voi olla, että tänään tulee ihan sellainen puuhatuksi, hymyilee mies ja iskee silmää pikku koira Tenholle. Tenho vastaa ymmärtäväisesti haukahtamalla ja vispaamalla innokkaasti häntäänsä. Näin on päivän agenda selvä ja kaksikko valmistautuu pihapuuhiin.

Pihalle on kinostunut yön aikana yllättävän paljon lunta. Iloinen kaksikko työntelee ja pyörittelee innoissaan lunta palloiksi. Aina vain isommiksi palloiksi. Kun palloja on riittävä määrä niin vahvana miehenä Eevert ryhtyy niitä pinoamaan päällekkäin. Joitakin pitää kauempaa työnnellä vanhalla vesikelkalla. Hyvin luistaa kelkkakin lumella. Ja mikäs siitä aikaa myöten valmistuukaan kuin kaivattu pihavartija.

 

Lumipuuhia
Lumisia puuhia

Lumiukko saa Eevertin pihaluudan kainaloonsa ja myssyn päähänsä. Porkkananenäkin löytyy kellarin kätköistä. Nyt on piha-askartelua toistaiseksi tehty riittävästi, tuumii kaksikko ja siirtyy sisälle kaakaon keittoon. Toisena päivänä sitten lisää.

Mikä on sinun mielipuuhiasi lumisateella? Katseletko sitä sisältä lämpimästä vai ryntäätkö heti ulos riemuitsemaan hiutaleista?

__________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

2 thoughts on “19.12.”

  1. Voi miten pitkällä Eevertin jouluvalmistelut jo ovat. Tänä vuonna joulukuu on hurahtanut niin nopeasti tänne jouluviikolle, että ehdin nyt vasta mukaan Eevertin ja Tenhon tohinoihin.

    1. Vilkutuksia Merjalle.
      Taitaa täälläkin olla isommassa kodissa vielä melko vaiheessa. Onneksi pieni maailma on ehtiväisempi.

Vastaa