21.12.

Jouluahan ei tule jos ei ole piparintuoksua talossa. Se on seikka josta Eevert on varsin vakuuttunut, niinpä hän leipoo pipareita varmuuden vuoksi useampana päivänä joulun aikaan. Silti käy niin että varsinaisesta joulupöydästä niitä saa etsimällä etsiä. Melkoinen piparinsyöjämies.

Piparia

Koko päivä vierähtää leivontahommissa. Makea ja kanelinen tuoksu leviää naapurustoon saakka eikä Eevert voi välttyä useammaltakin kahvivieraalta, joka aivan sattumoisin piipahtaa miehen keittiöön lämpimäisten toivossa. Eevertin salainen resepti onkin kylän kuulu pippurikakkujen ohje. Moni on sitä arvuutellut, mutta vain harvoille sitä on Taavitsaisen talossa paljastettu.

Piparkakkutalo

Lopputaikinasta Eevert saa vielä valmistettua pikkuisen piparkakkutalon. Aika komea siitä tulikin. Tästä tehdään oikein kiva koristus vielä joulukotiin.

Millainen on sinun reseptisi maailman parhaisiin joulupipareihin? Miten tykkäät niitä syödä? Millainen juoma kuuluu piparien kanssa?

_______________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

2 thoughts on “21.12.”

  1. Ihanan epäterveelliset voilla leivotut Paraisten piparit on parhaita. Teen niitä joulun alla monta annosta myyjäisiin, lahjaksi ja itselle.
    KIITOS Eevertille ja Marelle taas ihanasta joulukalenterista.

    1. Nehän ne parhaat piparit 🙂
      Kiitos mukavasta joulunodotusseurasta ja hyvää joulua.

Vastaa