Jouluaatto – Neljäs Adventti

Jouluaatto aamu on valjennut. Pitkä on ollut matka tänne saakka.

Eevert on jo aikaisin liikkeellä. Minne hän mahtaa olla menossa? No, Kappelille tietenkin, sillä jouluaatto on tänä vuonna myös neljäs Adventti.

Kynttilöiden syttyessä kaikuu tuttu virsi 13

Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa.

Nyt syttyy toinen kynttilä ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen, se hetki lähenee.

Nyt loistaa kolmas kynttilä, niin kirkas, kutsuva.
Oi, kohta meille kuningas jo syntyy tallissa.

Nyt syttyy neljäs kynttilä, jo joulu sarastaa.
Me odotamme Jeesusta, hän kaikki pelastaa.

Jouluaatto

Kappelihetken jälkeen maistuu joulupuuro.

Aikaisesta, hyvin aikaisesta aamusta on Eeverttilän puuropata muhinut. Jotakin erityisen levollista on siinä kun saa jouluaattona nauttia hyvästä riisipuurosta ja katsella samalla joulupuun kimmellystä. Jouluradiosta kuuluu kauniita jouluisia sävelmiä ja rauha on laskeutunut taloon. Pikkuiset eläinystävätkin ovat levossa ja käpertyneenä takan edustalle suloiseen lämpöön.

 

Kirjoituspöytä
Jouluradio on päällä – klikkaa kuvaa kuunnellaksesi

Aaton perinteisiin kuuluu sekin, että kaikki työt on tehty joulurauhan julistukseen mennessä. Silloin istahdetaan talossa television ääreen ja kuunnelaan tuo vanha julistus syvällä hartaudella. Silloin avataan joulu glögimukin ja piparkakun kanssa. Itsetehty mustaviinimarjaglögi sopii tilanteeseen parhaiten.

Joulun avaus
Joulun avaus

Monelle lapselle ja myös Eevertille aatto on pitkä päivä. Jännitystä on jos jotakin, eikä ollenkaan vähiten sellaista liity joulupukin tai tonttujen käyntiin illalla. Joulupukin kuuma linja on Eevertin suosikkiohjelmia tähän päivään. Mikä ihana jännitys lasten kautta tarttuukaan myös vanhaan mieheen. Silmät kostuvat liikutuksesta moneen kertaan. Niin paljon liittyy tunteita ja muistoja näihin aikoihin.

Mitä sinun jouluaattoosi kuuluu? Mitä silloin teet? Mikä jouluaatossa on parasta?

Oikein hyvää jouluaattoa!

_____________________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani ja koko joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään 🙂

2 thoughts on “Jouluaatto – Neljäs Adventti”

Vastaa