4.12.

Vilkkui soma piippalakki
tonttuhousut – harmaa takki…

Tontun ovi?

 

Eevertin talossa on tapahtunut kummallisia asioita viime päivinä. Eevert on aivan varma että laittoi piponsa eteisen penkille tullessaan sisään. Pian se kuitenkin lojui keskellä salin lattiaa ja Tenho-koira murisi sille. Toisen kerran mies oli aivan varma siitä että laittoi maitolasin keittiön pöydälle odottamaan puuron valmistumista. Istuttuaan pöytään lasi oli tyhjä. Emäntäkissakaan ei jaksaisi koko lasillista maitoa litkiä. Ei ainakaan niin nopeasti.

Mitä kummaa talossa tapahtuu? Onkohan siellä vanhat kotitontut liikkeellä? Eevertin ullakon rappusissa on pikkuinen ovi. Ennenvanhaan isoäiti kertoi kotitontusta joka asuu sen oven takana. Mahtaisiko vanha tarina pitää paikkansa? miettii Eevet korvallistaan rapsuttaen.

Täytyy hieman seurailla tuota ovea, hän päättää. Eevert asetti pikkuoven edustalle hieman pikkuisia vihanneksia, jospa tontulla on nälkä?

Oletko sinä nähnyt tontun kulkevan tai ehkä käyttävän pientä ovea joka löytyy kotoasi?

____________________________________

Kalenterissa on omia askartelujani sekä lukuisa joukko eri nukkekotitaiteilijoiden töitä. Jos tunnistat omasi niin jätä viesti kommenttikenttään.

Vastaa