Varokaa loitsuja!

Eevert pääsi hieman siivellä mukaan Skotlantiin ja Edinburghiin. Paikka kiinnosti miestä kovasti, sillä Eevertin lempikirjoja ovat tietenkin Harry Potterit. Siispä suunnitelmissa oli tehdä pientä Potter-tutkimusta ja käydä katsomassa niitä paikkoja mitä kerrotaan olevan J. K. Rowlingia innoituksen taustalla.

Victoria Street

Viistokujan esikuvaksi sopii Victoria Street. Katu on värikäs ja monenlaista taikakauppaa täynnä. Ympäristöä kun katselee laajemminkin niin hyvin pystyy asettamaan ajatuksensa Harry Potterin maisemiin ja mielikuviin niin kirjoissa kuin elokuvissakin.

Eevert kulki katua edestakaisin ja poikkesi välillä tutkimaan liikkeiden antia.

Jostain syystä Eevert huomasi myyjissä viitteitä eri hahmoista.

Taikasauvaosastolla mies viihtyi pitkään. Kyllä onkin taidokkaasti valmisteetuja taikasauvoja. Niinhän se oli että sauva valitsee ihmisensä. Hieman pettynyt Eevert oli kun mikään sauvoista ei liikahtanut häneen päin.

Viistokujan lähellä oli Greyfriarsin hautausmaa. Kerrotaan että J. K. Rowling työnteli hautausmaalla lastenvaunujaan ja tutkiskeli vanhoja hautakiviä ja niissä esiintyneitä nimiä. Hautausmaa on vanha ja vanhimmat haudatkin 1600 luvulta. Paikalla käy niin paljon Potterfaneja, että on tehty kartta jonka avulla voi löytää kirjoista tuttujen henkilöiden nimiä.

Vanha hautausmaa oli kaunis. Pian Eevert huomasi että siellä liikkuu myös isompia ryhmiä oppaiden kanssa.

Opastettu Potter-kierros oli italiaksi, mutta sen perässä löysi hyvin hautakivet ja plakaatit.

Black
Potter

Edinburghissa on paljon kummituksia. Tai ainakin tarinoita kummituksista ja niiden kohtaamisesta. Eevertiä ei pelottanut sillä onhan kirjat täynnänsä erilaisia aaveita.

Ehkä olisi kannattanut olla hieman varuillaan. Jokin loitsu osui pahasti Eevertiin ja pian hän huomasi että molemmat jalat olivat poikki!

Kotiin päästyä jalat olivat kiinni vain muutamilla säikeillä. Mies joutui sairastuvalle ja vähitellen saatiin loitsu murrettua.

Viikon päästä oltiin jo jalkeilla. Kalsareissa tuli vietettyä sitten toinekin viikko, koska Eevertin vaatturi ei millään löytänyt sopivaa housukangasta.

Lopulta mies sai housut jalkaansa. Ihan upslaakien kanssa. Kyllä nyt on fiinit pöksyt. Liivikin vaihdettiin uuteen. Ihan samalla tavalla se on vinossa kuin aikaisempikin 😀

Lopulta kaikki taas hyvin. Ehkä on aika nauttia kermakalja kaiken seikkailun päätteeksi.

Mitähän sitä seuraavaksi suunnittelisi?

2 thoughts on “Varokaa loitsuja!”

  1. Hieno matka Eevertillä ja hyvä että jalat paranivat hyvin. Ei niistä loitsuista aina tiedä…Ja uudet vaatteetkin mies sai. Ei mikään turha jätkä, tilaa vaatteensa kunnon vaatturilta.

    Eevertin joulukalenteria odotellessa, hyvää marraskuuta Eeverttilään!

Vastaa