9.12.

Radiosta kuuluu jouluisia säveliä… Tuikkikaa oi joulun tähtöset…. Eevertin on ihan pakko lauleskella mukana. Monta tuttua ja kaunista sävelmää sieltä onkin tullut jo tänä aamuna.

Jouluradio Eevert Taavitsainen

Eevert on ottanut esiin joku vuosi sitten Jouluradion studioilta saamansa radion. Tällä on soiteltu jo monet joulunajat. Sinäkin saat jouluradion päälle TÄSTÄ

On se vaan niin mukavaa kun on olemassa radiokanava, joka soittaa jouluisia sävelmiä aina Tapaninpäivään saakka. Jouluradiosta on tullut Eevertille hyvä kavari hiljaisiin aamuhetkiin. Monesti radiosta kuuluu niitä vähemmän tunnettuja lauluja ja sävellyksiä. Läheltä ja kaukaa. On tullut sellaisiakin kuunneluksi, mitä muistaa kuulleensa merillä ollessan. Tuttuja, mutta niihin ei aina sanoja osaakkaan. Muistoja ne herättävät kuitenkin ja silloin Eevert hakee vanhan valkuvakansionsa ja tutkiskelee tarkasti kuvia.

Valokuvakansio
Valokuvakansio

”Tuo matruusi taisi olla juuri silloin mukana kun pieni lasten kuoro kävi laivalla laulamassa joulunalla laivalla… ja silloinhan tuli ihan joulupukkikin nähdyksi. Kyllä se silloin nauratti, kun oli mahdottoman kuuma, hyvä kun pystyi paitaa pitämään ja joulupukki tuli täysissä tamineissaan jakamaan lahjoja raavaille miehille. Taitaa se pukinkin kuva olla täällä jossakin….” höpisi Eevert selaillessaan kuvia.

Mitäs sieltä radiosta nyt kuuluu? Eevertin täytyy mennä laittamaan hieman kovemmalle. Ihan selvästi on alkamassa Eevertin rakkaimpia joululauluja…

En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan; mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan! Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo! Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan!
Suo mulle maja rauhaisa ja lasten joulupuu! Jumalan sanan valoa, joss’ sieluin kirkastuu! Tuo kotihin, jos pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin! Jumala sanan valoa, ja mieltä jaloa!
Luo köyhän niinkuin rikkahan saa joulu ihana! Pimeytehen maailman tuo taivaan valoa! Sua halajan, Sua odotan, Sä Herra maan ja taivahan! Nyt köyhän niinkuin rikkaan luo suloinen joulus tuo!

Vastaa