16.12.

Eevert herää aamulla ja suunnittelee päivän kulkua vielä lähes unissaan. Ajatuksissa on ollut käydä metsäretkellä ja tarkistaa eläinten talviruokintapaikat.

Nukkuva Eevert

Tuumasta toimeen. Pian Eevert on laittanut eväät valmiiksi ja kahvin termospulloon. Kaikki on valmista. Ei muuta kuin menoksi! Eevert sanoo Tenho-koiralle joka heiluttaa villisti häntäänsä.

Eväät kunnossa
Kunnon eväät

Eväsleivät ja termospullo vilahtavat reppuun ja saattaa paketti nuotiomakkaraakin löytyä matkaan. Retkellä kuluu hyvin päiväsaika. Eläinten ruokintapaikan kunnostuksen jälkeen on mukava istahtaa kaverin kanssa nuotiolle haistelemaan talvi-ilmaa ja nauttimaan ansaitut kahvit. Mikä voisikaan olla rentouttavampaa kaiken joulutohinan keskellä kuin vetäytyä luontoon ja rauhaan nauttimaan siitä mitä meille on annettu.

Omaan pihaan on pistetty jo kauralyhteitä ja talipalloja. Lyhteissä onkin ollut vilskettä alusta alkaen.

Tönttö ja kauralyhde
Tönttö ja kauralyhde

Ulos päästyä pihalyhteen päälle ilmaantuu nopeasti monivuotinen ystävä – Tönttö-tiainen. Iloissaan se visertää maailman kauneimman viserryksensä kiitokseksi makoisista antimista. Töntön kanssa kuluu muutama hetki kuulumisia vaihtaessa. Lopulta Eevert malttaa jättää pihan, sillä vielä on monta muuta ruokintapaikkaa hoidettavana tälle päivälle. Ne ovatkin hieman kauempana Kalamajan maastoissa.

Kalamajan lähimetsään Eevert on valmistanut  talviruokintapaikan, jonka huoltamisen aika on nyt koittanut.

Talviruokintapaikka

Pian kaksikkomme löytää paikan. Pienen vajan suojassa on sopivaa apetta metsän eläimille. On kauraa ja porkkanoita, suolakiviä ja siemeniä pienemmille vieraille.

Näyttää  metsän eläimet jo aavistaneen ruokinnan alkamisen.

Peura

Pian on kaikki kunnossa. Eevert ja tenho siirtyvät Kalamajan maille evästelemään. Vihdoinkin asiaan, tuumii Tenho ja aloittaa villin tanssin Eevertin repun ympärillä. Sen mielestä retkellä parasta ovat eväät. No, niin Eevertinkin mielestä on.

Nuotio palaa ja Eevert voi hetken nautiskella maisemista ja erämaan rauhasta. Niin hiljaista on talvella kun lumi peittää maan. Lumi vaimentaa loputkin äänet ja antaa suotuisan pohjan luonnon omalle kauneudelle. Hyvä päivä on käsillä, nauttikaamme siitä.

Nuotiolla
Nuotiolla

Makkara paistuu hiljalleen nuotion loimussa. Eväät maistuvat mainioilta. Tätä retkeä on hyvä muistella myöhemmin.

Vastaa