3. Adventti

Tänään Eevert sytyttää adventti-kynttelikköönsä jo kolmannen kynttilän. Kolmas kynttilä edustaa joulurauhaa. Joulu on jo niin lähellä, että ihmisen on hyvä keskittyä vastaanottamaan luvattua kuningasta.

Kolmas adventti
Kolmas adventti

Niin, millaista sen rauhoittumisen ja keskittymisen sitten tulisi olla, mietiskelee Eevert.

Niin moni tuntuu vain kiihdyttävän tahtia joulun lähestyessä. Joulun valmisteluun uhrataan aikaa ja samalla vuoden päätyminen tuo monelle niin paljon tekemistä ja kiirettä. Mistä silloin sen rauhan voi löytää? Niin, eihän kaikilla toki ole mahdollista valita ajankäyttöään niinkuin tämmöisillä vaari-ikäisillä huru-ukoilla. Ei sitä aikanaan merilläkään töistä säästelty silloin kun oli niitä tehtävä. Silloin oli hetkensä ja rauhansa osattava ottaa joskus muuten kuin kelloon katsomalla. Oppia elämän varrella sekin, tärkeää oppia onkin ollut.

Eevert lähtee aamukahvinsa ja mietiskelyjensä jälkeen Kappelille. Siellä hänen hyvä ystävänsä Suntio on jo valmistelemassa kolmannen adventin viettoa.

”Kolmantena adventtina seurakunta kohtaa Johannes Kastajan, joka kehottaa valmistamaan tietä saapuvalle kuninkaalle. Voisi sanoa, että kolmas adventti on sydänten raivaamisen pyhä. Tärkein tapa valmistautua kristikunnan tulevaan juhlaan on olennaiseen keskittyminen.” Eevert kuuntelee tarkkaan Suntion jutustelua samalla kun valmistelee kirkkohetkeä. Suntio on viisas mies ja paljon pohtinut elämän kulkua ja sen kokonaisuutta.

Olennaiseen keskittyminen? Eevert istahtaa Kappelin penkille ja vaipuu mietteisiinsä. Mikä on olennaista? Mikä on tärkeää taääs ja nyt?

Kirkkotarha

Poistuessaan Eevert käy vielä sytyttämässä rakkaiden haudoille kynttilät.

Vastaa