Knalli ja sateenvarjo

Viikon verran jo valmistauduttu tulevaan Lontoon reissuun kuuntelemalla Knallia ja sateenvarjoa 😉

Niitä ikivanhoja kuunnelmajaksoja joita radiosta kuunneltiin paljon nuorempana.

Muistatko?

Kyllä niitä edelleenkin voi kuunnella vaikkapa YLE:n sivuilta. Omani lainasin kirjastosta. Kuvaa klikkaamalla pääset kuuntelemaan.

Knalli ja sateenvarjo
Knalli ja sateenvarjo

Eevertkin on jo ryhtynyt suunnittelemaan mitä mahdollisesti tarvitsisi mukana. Ja matkakuumekin on jo kohta käsin kosketeltavaa vaikka reissuun pääsyyn on vielä aikaa monta päivää.

Matkalaukku
Matkalaukku

Komea onkin matkalaukku, joka nyt pääsee ensimmäiselle oikealle matkalleen. Kunhan vain lentokoneen matkatavarat tulisivat ilman ongelmia perille saakka. Monesti on Eevertille käynyt niin, että mies on reissuillaan hyvin päässyt itse perille, mutta tavarat menneet omia teitään. Joskus matkalle jääneitä tavaroita on kuljetettu pitkiäkin matkoja taksilla lentoyhtiön piikkiin.

Huvittavin odotus oli sillä matkalaukulla, jota taksi toi pienen pieneen mökkiin suuren metsän keskelle eräänä jouluaattona. Pimeä oli tie ja huonosti merkitty, mutta kaikkien ihmetykseksi laukku lopulta tuli perille. Samalla tuli joulukin pelastettua, sillä siellä tietenkin oli myös kaivattuja paketteja sisällä.

Usein tapahtumat huvittavat jälkeenpäin vaikka huumoria ei liiemmin esiintyisikään silloin, kun rennoissa matkavaatteissa pitäsi olla edukseen julkisissa tilaisuuksissa. Silloin Eevert on turvautunut ehtymättömään charmiinsa, jolla on monta kiusallista tilannetta helpottanut ja laukaissut.

Valmiina lähtöön
Valmiina lähtöön

Kapsäkki on asetettu ovenpieleen odottelemaan.

Matkavalmistelujen keskellä – kuin tilauksesta jälleen – uutiset lamaannuttavat miehen. Ei auta kuin istahtaa ja juoda kupponen kahvia…

Lehti
Uutista pukkaa

No, Eevert toki luottaa neuvotteluihin ja toivoo, että suunniteltu reissu toteutuu ajatellussa aikataulussa 😉

Matkalaukku on MarEven käsialaa ja onnellinen Eevert on sen saanut kesällä käyttöönsä.

5 thoughts on “Knalli ja sateenvarjo”

 1. Noi knalli ja sateenvarjot oli hyviä kuunnelmia….hauskaa reissua teille, mekin lähdetään tutustuun talviseen Budabestiin ens viikon keskiviikkona :O) Kyllä on Eevertillä hieno kapsäkki :O))

 2. Aivan mainioita nuo Knalli ja sateenvarjo -jaksot, vaikken aikoihin ole ehtinyt niitä kuuntelemaankaan. 🙂
  Toivottavasti lakonuhka väistyy. Olin itse vuosi sitten tuolla Kensington Dollhouse Festivalissa ja silloin jännättiin lentäjälakkoa. Ehtivät muutaman päivän kyseisellä viikolla lakkoillakin mutta onneksi se jäi lyhyeksi ja pääsin sittenkin matkaan. OIkein upea nukkistapahtuma – toivottavasti minkäkin pääsen ensi keväänä taas paikalle.

 3. Knalleja ja sateenvarjoja kuuntelin autossa, kun ajelin tuntitolkulla Suomea edes takaisin. Sopivat siihen touhuun oikein hyvin.

  Uskon kyllä pääsevämme matkaan. Niin köpelösti ei voi käydä että toistamiseen missaisin valmiin matkan. Onneksi tässä on vielä neuvotteluaikaa, mutta tuo lakon uhkan aikataulu sopii niin hyvin ajankohtaan että pienet väristykset kulkivat kehon läpi. Edellisen reissun torpedoi siis tuhkapilvi keväällä.

 4. En ole tainnut kuulla Knalli ja sateenvarjo-kuunnelmia.
  Eevertilla on ihana matkalaukku! Hyvää matkaa ja onnistuneita ostoksia koko porukalle!

 5. Knalli ja sateenvarjo kuuluivat sunnuntai-iltapäivän odotetuimpiin radio-ohjelmiin silloin entivanhaan… Kiva kuunnella uudelleen!

Vastaa