Lehtijuttu

Voi ihmettä! Voi kummaa!

Eevert on päässyt lehteen!

Jouluaukeama
Jouluinen aukeama

Eevertin jouluvalmistelut

Eevert, vanha ystävällinen herra, asustaa pientä taloaan erään isomman talon keittiöstä saamallaan sukutilalla. Eevertin seurana on pieni iloinen koiranpentu, Tenho.  Päivät kuluvat puuhastellessa yhdessä kaikenlaista.

Tenho on aina uteliaana seuraamassa Eevertin touhuja. Eräänä päivänä Eevert kolusi ties kuinka kauan keittiön takana olevaa komeroa. Se komero oli niin pieni, että pikku koira ei sinne millään mahtunut sekaan, vaikka kuinka kuonoaan yritti ovenrakoseen. Lopulta Eevert peruutti komerosta ja kädessään hänellä oli metallinen pölyinen vanha vuoka. Mitä ihmettä miehellä onkaan mielessä, mietti pikku koira.

Eevert puhdisti vuoan huolellisesti ja haki siihen ulkoa sammalta ja havuja. Lopulta hän asetti vuokaan neljä kynttilää. Onnellisena Eevert katseli sitä hiljaa, kuin lumoutuneena keittiön pöydällä. Se oli Eevertin äidin vanha adventtikalenteri, jonka hän otti esille ensimmäisen adventtisunnuntain aikoihin. Kynttilät paloivat siinä ruokaillessa jouluun saakka. Pienenä poikana Eevert jännityksellä odotti koska ensimmäinen kynttilä syttyisi. Seuraavalla viikolla syttyi kaksi kynttilää.  Silloin kun aamulla herätessä palamassa olivat kaikki neljä kynttilää,  joulu oli jo hyvin lähellä. Äidin kynttiläjoulukalenteri toi joulun odotukseen kutkuttavan jännittäviä, sadunomaisia hetkiä. Aamupalakin maistui monta kertaa paremmalle kynttilän valossa.

Eevert pitää joulusta. Ja varsinkin sen valmisteluista. Joulun tuoksut hivelevät ja kaikki joulun värit hehkuvat niin lämpöisinä. Adventin aika on odottamista ja valmistautumista juhlaan. Tänä vuonna Eevert valmistelee yhdessä Tenhon kanssa jouluaan pienessä keltaisessa talossaan. Hiljalleen adventista alkaen Eevert muistelee lapsuutensa jouluja ja touhuaa kaikenlaisia jouluasioita talossaan. Lapsuudestaan Eevert muistaa runsaat jouluateriat. Jokainen sai toivoa pöytään sitä mistä oikein piti. Muistoissa kaikki maistui niin herkulliselle ja koko koti oli kaunis valoineen ja väreineen.

Sinäkin voit seurata tai osallistua Eevertin joulunaluspuuhiin jos haluat. Eevertin joulukalenteri päivittyy ensimmäisestä adventista alkaen.

Askarteluohje
Hyasintin ohje

Artikkeli löytyy juuri ilmestuneestä tyttöjen ja poikien lehdestä – JiiPeestä. Lehti voi olla monelle tuttu lapsuudesta myös nimellä Joka Poika.

JiiPee on poliittisesti sitoutumaton, kristilliseltä arvopohjalta toimitettu 8 – 13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien aikakauslehti. Sen julkaisusta vastaa Poikien ja Tyttöjen keskus

Tutustua voi myös sivulla http://jiipeenetti.fi/

Jiipeen joulu
Jiipeen joulunumero

Hupsis!

Olen siis ihan julkisesti luvannut, että Eevertin sivulla on joulukalenteri,  joka päivittyy joka päivä adventista alkaen!

Ans kattoo kuinka tädin käy 😉

15 thoughts on “Lehtijuttu”

 1. Voi sentään! Kylläpä oli mukava, lämminhenkinen kertomus Eevertin Jouluunvalmistujaisista ja niin ihania kertovia kuvia. Kerrassaan mukava artikkeli! Ja minäkin siellä…nyt on olo kuin jukkiksella! 🙂 Tunnelmallista Joulun odotusta tänne! Seurailen kalenteria ahkerasti!

 2. Onnea Eevertille uudesta julkkiksen urasta!
  Sainkin heti inspiraation tuosta lehden sivulla näkyvästä ohjeesta. 😀 kiitos.

 3. Oletpas keksiny kivan jutun, taitaa moni muukin lukea lehteä innolla. Toi Eevert on kyllä yliveto :O)) Ja adventtikynttiläkin on aivan ihana :O)

 4. Kai sie olet huomioinut ettei Eevert vanhana meripartiolaisena voi olla tukematta nuorisotyötä ja hankkii Partiolaisten Adventtikalenterin??
  Saako Eevertin tytär myös kalenterin? Vai onko se jo niin iso että sen pitää ostaa itse?
  🙂

 5. Ei sitä koskaan tiedä millaisia joulukalentereita onkaan liikkeellä…. 😉 On tämä joulunaika niin arvoituksellista aikaa aina… iästä riippumatta.

  Vai että Eevertin tytär… Hmmm… Mitähän tähän nyt sanoisi… Ymph.. ja vielä partiolainen… no ainakin partionjohtaja… tai jotain… tätä täytyy miettiä.

 6. No kai Eevertti nyt partiossa on nuorena ollu ja jos se on kerran merikapteeni, niin se on varmaan ollu meripartiossa ja saanu siitä idean ruveta kippariksi 😉

 7. Wau, hienoa, että juttu löytyy täältäkin!
  …. meillä on Jussi (11) pohdiskellut Eevertin kodin ja sen esineiden kokoa. Nyt odotamme innolla joulukalenteria…

 8. Talo ja tavarat ovat suunnilleen kokoa 1:12. Eevertillä on komeat 15 cm pituutta, eli vastaa siinä 180cm mittaista miestä. Kitos Pirjolle mahdollisuudesta avata Eevertin kodin ovia lukijoille. Eevert on siitä kovin polleena!

 9. yritin tirkistellä sitä saunan seinää, mutta eipä se ole tainnu tallentua kuvaan? no, ei se mitään… enköhän jotain keksi aikanaan, kun alan joskus sitä pyykkitupaa värkkäämään 🙂

 10. Hieno juttu JPssä ja hienoa, että lehti on voimissaan! Mulle se tuli työn puolesta n. 25 vuotta sitten ja aikuisenakin sitä oli kiva lukea. 🙂
  Joulukalenteria odotellen …

Vastaa