14.12. Reissun päällä

Juuri joulun alla Eevertin tie vie tärkeälle ”virkamatkalle” Lontooseen. Matkaa on suunniteltu pitkään ja kaikenlaiset uhat ovat sen toteutumista varjostaneet.

Hyvin kuitenkin kävi ja Eevert pääsi sujuvasti lentämään pienelle pyörähdykselle saarivaltion pääkaupunkiin. Hentoinen lumipeite oli peittänyt kaupungin.

Lenkkeilijä
Lenkkeilijä Hyde Parkissa

Eevert hytisi katsellessaan karaistuneita lenkkeilijöitä joita juoksenteli ristiin rastiin koiriensa kanssa Hyde Parkissa. Päällä oli monella vain shortsit ja t-paita. Hurjimmat painelivat varvassandaaleissa pitkin katuja. Eevert sensijaan kyllä kiitti itseään kun muisti kaulaliinankin ottaa mukaan.

Lumi oli tullut yllätyksenä myös luonnolle, sillä kylmän keskellä ruusut kukkivat edelleen elinvoimaisina.

Hento ruusu
Hento ruusu

Melkoinen luontoretki Eevertin reissusta tulikin, sillä suuri puisto oli täynnä kaikenlaista elämää.

Orava
Orava

Oravia vilisteli siellä täällä, joutsen koetti pitää jäätyvässä suihkulähteessä sulana edes pientä osaa ympärillään. Toivottavasti liikkuu tarpeeksi huokaili Eevert, sillä hän hyvin muistaa kuinka joskus joutsenet ovat jäätyneet kiinni kylmän yllättäessä. Irrottaminen on koettelemus niin linnulle kuin pelastajillekin.

Haikara?
Haikara?

Haikarakin keikisteli komeana aivan Eevertin kädenulottuvilla ja tuntemattomiksi jääneet isot vesilinnut antoivat matkailijan rauhassa tutkiskella luonnon ihmeitä suurkaupungissa. Kovin olivat linnut ja muut eläimet kesyn oloisia puistossa.

Pesusta tullut
Pesusta tullut

Jotkut linnut häkellyttivät ulkonäöllään vaikka olivat tutumpiakin. Tämä rengastettu tipu oikein hohti olemassaolollaan, niin valkoinen se oli.

By night
Canary Wharf

Yöllistä kaupunkiakin tuli ihailtua Greenwichissä aikaa tarkistaessa. Kaupunki oli aika epätodennäköinen valoineen ja värineen. Hetken aikaa tarkeni ihailla maisemaa ennenkuin miehen askeleet määrätietoisesti suuntautuivat paikalliseen Starbucksiin höyryävän kaakaon pariin.

Seuraavana aamuna Eevert suuntasi messuille.

Pieniä talonlaajennus suunitelmia miehellä on ja niitä myöten oli taas päästävä katsastamaan mahdollisuuksia. Ehkäpä sittenkin vaikka pienen mökin laittaisi niemen nokkaan, ajatuksia tuntuu olevan Eevertin mielessä vaikka kuinka paljon. Ja ne aikaisemmin selkeätkin suunnitelmat taisivat mennä messutarjonnan edessä häränpylyä. Oli taloa ja mökkiä, villaa ja linnaa tarjolla vaikka kuinka paljon.

Mökin paikaa
Huvilaa tarjolla

Oli talopakettia jos jonkinlaista tarjolla, mitenkähän tässä oikein miehen käy? Tuommoinen kattokin olisi houkutteleva, vaikka toki kotoinen paanukatto sopii hyvin suomalaiseen maisemaan.

Messuväkeä
Messuväkeä

Väkeä oli samalla asialla melkoisen paljon. Ilokseen Eevert huomasi, että suuri oli myös miesten osuus messukansassa. Kyllä täällä kelpasi ihastella ja tutustua jos jonkin sortin mahdollisuuksiin.

Hopeaseppä
Hopeasepän taidonnäytteitä

Tarvitsisikohan Taavitsaisen talo jouluksi uudet hopeat? Kyllä niin kauniisti kiiltävät ja houkuttavat. Koko serviisin saisi hopeisena. Olisihan se komeaa laittaa joulupöytään kaikki samaa sarjaa. Eevert huokaili pitkään hopeasepän luona, mutta päätti sitten että ehkä kuitenkin vielä tämän joulun välttää eripariset juhla-aterimet. Onhan sentään niillä oma muistoarvonsa kun niin eri teitä ovat Taavitsaisen ruokakalustoon päätyneet.

London eye
London Eye

Reissun päätökseksi Eevert päätti katsella kaupunkia hieman korkeammalta. London Eye kohoaa 135m korkeuteen ja koska aurinkokin jo iloisesti paistoi.

Viisaana miehenä Eevert varasi lippunsa ennakkoon ja tilasi vielä Mulled Wine tarjoilun. London Eye tarjoaa matkailijoille sekä kuohuviini, että glögi ”lentoja”. Silloin samaan kabiiniin tulevat vain ”erikoislennolla” olevat ja ohittavat muut jonossa. Kuohuviiniväkeä näyttikin olevan ainakin parikymmentä lähdössä. Hieman Eevertiä mietitytti väenpaljous.

Mulled Wine lähtökin oli pian edessä ja ystävällinen Lynne-opas oli valmiina vetolaukun kanssa sovitussa paikassa.

Eevertin lisäksi sille matkalle ei muita sitten lähtenykään.

Siispä Eevert kulki oppaansa perässä ja aiheutti jonkin verran ihmetystä ja supinaa ohittaessaan satoja turisteja jotka laitteeseen jonottivat. Kaiken huipuksi sulkeutui vielä sievän Lynnen kanssa tyhjään kabiiniin nauttimaan niin glögistä, maisemista kuin pirtästä seurastakin. Siinä kelpasi miehen olla!

– ♡ –

Eevert ja London Eye
Eevert ja London Eye

Pitihän sitä sitten otattaa kuvaa joka suunnasta 😉

Big Ben
Big Ben

Viimeksi Lontoossa käydessään Eevert vieraili myös taustalla näkyvässä hallintorakennuksessa aina ylähuonetta myöten. Se olikin jännittävä paikka.

Naisten silta
Naisten silta

Se oli kyllä hienopäätös pikku matkalle. Tuomisia Eevertillä oli, mutta ne taitavat mennä visusti pukinkonttiin. Nyt on jo kova ikävä kotiin ja pikkukoira Tenhon luo.

Muistiin Eevert kirjoitti mainion glögin ohjeen. Taitaa siitä syntyä aaton malja jouluna.

Englantilainen glögi Mulled Wine

4 rkl fariinisokeria
1 kpl appelsiini
1 pullo (0,75 l) Pullo punaviiniä
5 dl vettä
2 kpl viipaloituja sitruunoita
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitaan 3 kanelitankoa.
Paina neilikat appelsiiniin. Nosta se kattilaan, lisää sokeri, kanelitangot, sitruunat ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin. Anna hautua 10–15 minuuttia. Lisää viini ja kuumenna. Kaada 6–8 glögimukiin.

Millaisia tuliaisia mahtoikaan Eevert Lontoosta tuoda kun oli niin salaperäinen?

Mistä sinä ilahtuisit?

Eevertin joulukalenteriin ja sen kulkuun voit osallistua. Kirjoita kommenttiosioon arvelusi kysymyksestä tai ajatuksiasi siitä miten Eevertin joulupuuhat jatkuisivat tästä eteenpäin. Jouluna, 25.12.2010 kaikkien tarinanjatkajien kesken arvotaan Eevertin huolella valmistama joulupaketti.

Lontoon reissu osui joulukuun alkuun kaikista möröitä huolimatta. Reissu oli tiivis ja antoisa. Kaikki kuvat ovat Siipan ottamia, sillä itse en ehtinyt muuta kuin ihmettelemään ja nauttimaan kauan odotetusta mahdollisuudesta. Olihan edellisestä Lontoon matkasta kulunut jo 20 vuotta. Paljon oli tuttua ja muistissa, mutta paljon uuttakin ihmeteltävää.

9 thoughts on “14.12. Reissun päällä”

 1. Voi miten mukava on ollut päästä reissuun!
  Kaikkine lakkoloineen ja muine häiriöineen.
  Kyllä Eevert varmasti on tuonut talojen piirustuksia ja kuvia joista sitten kovimmilla pakkasilla ja pitkinä joulun pyhinä suunniittelee sitä omaansa ja uneilmoi kesästä.

 2. Tosi upeita kuvia, tuo ruusukin, ihan mieletön otos :O)
  Hieno reissu varmasti ollut. Ja nuo talot, sellaisen kun saisi :O) Mulla olis kyllä kans menny aika suu auki ihmetellessä, niin oli upeeta ettei tuu edes mitään lahjaa nyt mieleen :O)

 3. Kensingtonin messutapahtuma antoi kyllä uutta näkökulmaa koko harrastukseen. Oma rupesi aika äkkiä tuntumaan tuhraamiselta. Taitaa olla sellainen juttu että koko miniatyyriharrastus on ääretön mahdollisuus. Aina voi mennä pienempään tai tarkempaan tai pyrkiä täydellisyyteen kutistettaessa asioita.
  Katsomista oli niin paljon että todellisuuden taju aika äkkiä sumeni. Onneksi kukkaro oli rajallinen kaiken houkuttelevan keskellä.

  Tapahtumanan kyllä sellainen että jos ajankohta sopii muihin suunnitelmiin, niin ilman muuta tulee tarve päästä uudelleen. Ehkä ei vielä ensi keväänä kuitenkaan.

  Ja mökkiä se Eevert vähän katseli, mutta saattaa olla että tyytyy kyläpuusepän tukeen, vaikka ideoita kovasti poimikin matkallaan.

 4. Kiva kuulla, että Eevert pääsi kaikista lakkoiluista huolimatta matkaan. 🙂 Varmasti on kaikenlaista kivaa tarttunut tuliaisinakin mukaan – olisikohan vaikka joitakin perienglantilaisia jouluherkkuja kuten hedelmäkakkuja tai jouluvanukasta?

 5. Aina käy mielessä kun näkee Kensingtonin mainoksia. hkä joskus uudelleen. Viimekertaiset tuliaisetkin on jo käytetty pois ja uutta rakennustarviketta tarvittaisiin tilalle. 🙂

Vastaa