Tein sitten hankinnan

No niin, nyt on sitten tehty hankinta.

Ostin sahan.

Sahalaatikko
Sahalaatikko

Kun halvalla sain.

Olin toki katsellut pieniä pöytäkuviosahoja, vaikka varsinaista käyttöä olisikin vähän. Kauppaan ovat jääneet kun järestään maksoivat päälle 200€. Se ehkä se olisi ollutkin hieman yliampuvaa pikku väkerrysteni suhteen.

Nyt kaupassa eteen tuli huomattavasti edullisempi vaihtoehto joka naulitsi minut kesken lanttujen punnitsemisen. Menin kuitenkin ohi ja jatkoin ostoksia muina miehinä. Palasin ihan huomaamattani takaisin ja kiertelin laatikkoa. Jatkoin ostoksia. Unohdin jotakin ja ei kun takaisin käytävää pitkin. Pysähdyin sahan kohdalle ja kokeilin painoa. Ei mahdottomasti painanut. Laitoin takaisin ja hain ostoslistastani puuttuvan tuotteen. Jatkoin kohti kassoja jälleen sahan kautta ja punnitsin sitä käsissäni uudelleen. Jatkoin kassalle. Kassalta palasin takaisin ja vietin hiljaisen hetken sahan luona.

Lastasin sahan kärryyn ja nopein askelin kohti kassaa. Pikainen maksaminen ja autolle. Lastasin ostokset ja sahan autoon. Ja sitten vasta uskalsin hengittää. Sydämen sykkeen himan tasaannuttua käynnistin auton ja ajoin kotiin.

Olin ostanut sahan.

Mitenkähän tämän Siipalle kertoisin? Meillähän ei ole askarteluhuonetta tai tilaa missä voisi sahailla.

Paitsi kesällä pihalla.

Avattu laite
Avattu laite

Tietenkin purin laitteen laatikosta ja asentelin sitä ja tätä kiinni. Kiristelin ja ihmettelin. Onhan se iso kuitenkin, vaikka kyllä paljon pienempi kuin paketissa.

Kyljessä mahdottomasti varoitusmerkkejä ja ohjeita. Kun käytetään tarvitaan kuulosuojaimia, silmäsuojaimia, hengityssuojaimia ja täytyy varoa että saha ei poikkase sormia.

Mitä ihmettä olen mennyt hankkimaan. Tokkopa uskaltaa edes kokeilla!?!

Ehkä sen voi myydä eteenpäin, jos joku uskaltaa käyttää.

Liikkuva taso
Liikkuva taso

Asentelin kuitenkin kaikki loppuun tarkasti ohjekirjan mukaan. Rohkeana naisena päätin kokeilla kuinka kauheeta ääntä se pitää ja laitoin töpselin seinään. Etuosassa on kaksi nappia. Punainen ja vihreä. Päättelin, että vihreä käynnistää ja punainen pysäyttää.

Painoin vihreää nappia.

Laitteesta kuului herkkä hyrinä. Kokeilin korviani. Ei, minulla ei ollut kuulosuojaimia. Kokeilin vielä sahausta spaatelin verran. Hyvin toimi ja siisti leikkausjälki tuli. Ehkä minä sittenkin voin aloittaa harjoittelut heti keväämmällä lumien sulettua pihalla. 😀

Nyt vain etsimään malleja ja ideoita. Vaneriahan minulla on pilvin pimein, sillä vanhana lehtisahaajana sitä on kyllä varastossa yllinkyllin. Sitä on vain tullut niin vanhaksi, että ranteet eivät oikein tykkää nylkyttämisestä, joten koneellinen apu ehkä hieman virkistää puutyöpuolen osaa itsessäni.

Siipan ensimmäinen kysymys: Saako siihen varaosia?

Minä: ???

Siipan toinen kysymys: Mitähän minä voisin sillä tehdä?

Minä: :D, ei huolta. Meillä on uusi hyväksytty perheenjäsen.

Tulispa jo kesä.

10 thoughts on “Tein sitten hankinnan”

 1. Onnittelut uudesta sahasta! Meilläkään ei askarteluhuonetta ole, mutta sahat ja muut ”vempaimet” ovat pikkuhiljaa vallanneet autotallia, niin ettei autoa ole siellä nähty kahteen talveen. Harmi vaan, ettei meillä ole siellä lämmitystä, joten kovilla pakkasilla täytyy vain haaveilla sahaamisesta.

 2. Onnea hankinnalle! Ja usko pois, nyt sinulle aukeaa aivan uusi maailma, ainakin itselleni kävi sahan hankinnan jälkeen niin. Saa juuri sellaisia huonekaluja kuin haluaa.

 3. Onnea uudelle sahalle! Ja sahaajalle myös ;D Sun täytyy kesällä sahata osia valmiiksi koko vuoden tarpeiksi…

 4. Lotte, sinäpä sen sanoit!
  Niinpä tietenkin täytyy tehdä.
  Sormet syyhyää jo nyt, mutta kyllä pikkupikku pihallani on vielä aivan liikaa lunta.
  Kunhan silittelen sitä mennen tullen. Se siis on vielä keittiön pöydällä valtaamassa kolmasosaa siitä, itsevarmasti ja tukevasti paikallaan seisten 😉

  On mulla itseni kanssa hauskaa.

 5. Minäkin sain tuollaisen joululahjaksi Herkules nimeltään, ja ohutta en osannut leikata, mutta mies kyllä onnistui ja ihan keittiön pöydällä se kävi (kokeile vaikka) eikä edes kovasti sotkenu. Onks siinä paikka imurin letkulle, joka suoraan imis enimmät pölyt… Odotan mielenkiinnolla mitä ihanuuksia siellä saatte Eevertin kanssa aikaseksi :O))

 6. Jeh – minäkin ostin tuon. On vielä paketissa. Katson ensin miten sinun käy ;D Ei vaineskaan, pitää vielä puurtaa 4. kerrosta eteenpäin ja kun se on taas talossa sisällä, avaan paketin. Saapi nähdä mitä alkaa syntyä, hun sentään. Mutta tuo kuvaus ostosta oli ihana, kertakaikkiaan!

 7. Voi mikä ihana hankinta. Kuulosti tutulta tuo ostosuoritus. Odotan minäkin innolla, mitä sitten alkaa syntyä, kun pääset sahaamaan.

Vastaa