Pahtarovan Sanomat

Pahtarovan Sanomia lukiessaan Eevert hämmästyi niin, että luuli silmissään hämärtyvän totaalisesti. Lähes pääuutisissa kerrottiin mahtavasta voitosta joka oli arvonnassa osunut Eevertille. Pahtarovan Sanomat ovat tulleet Eevertille läheisiksi. Ilmestyyhän ne vähintäänkin unelmien kotiseudulla. Ja mukavahan sitä on aina kuulumisia lueskella ja ihmetellä maailman menoa muuallakin kuin Taavitsaisen pikkukylässä.

Voittopaketti saavutti Eevertin viikolla. Ja kyllä olikin runsas paketti. Niin paljon tarpeellista ja ihastuttavaa.

Pahtarovan arvonta
Pahtarovan arvonta

Itse kunnanjohtaja toiminut arpojana lehden mukaan. On siinä ollut juhlallinen tapahtuma, kertakaikkiaan! Onnittelukorttikin oli niin näköinen ja Sanomien käyntikorttikin oli mukana lähetyksessä. Täytyykin oitis kiitellä Pahtarovan Sanomia tuumii Eevert ja on jo menossa tutkimaan kirjoituspöytänsä laatikkoa kiitollisin mielin.

Katsotaanpa tarkemmin paketin sisältöä.

Kertakaikkisen kauniin värinen huivi. Piti vaihtaa ihan alusta, että saisi värit paremmin esiin. Niin pientä ja siroa, niin huolellisesti hapsutkin solmittu. Kaunis.

Sen täytyy olla Eevertin mummun kirkkohuivi! Se muuten olikin tärkeä huivi ja silkkiin paketoitu aina viikolla. Hellästi otettiin kirkkopyhänä esiin ja asetettiin peilin edessä hartioille. Siinä oli hyvä lähteä kylälle, näki jo kauas että oli vallastalon emäntä kirkolle menossa.

Huivi
Huivi

Kankaat ja kauha- sekä ripustuskoukut tulevat varmaan tarpeeseen. Taavitsaisen talossa ei vielä juuri mainittavasti ole tekstiilejä. Kankaita olen hissuksiin keräillyt ja nyt tuli paljon lisää. On varmaan aika vähitellen kaivaa ompelukone esiin ja huoltaa se käyttökuntoon.

Kauhakoukkua tarvitaan ehdottomasti keittiöön, sillä se mikä sinne olisi ollut tarjolla on aivan liian iso. Nyt siis myös asennushommiin. Taotut yksittäisetkin koukut päätyvät ansaitsemalleen paikalle.

Kankaat ja koukut
Kankaat ja koukut

Keittiöön löytyi muutakin merkittävää. Pikkuistakin pikkuisempi pannulappu. Kuinka sellaisen voi edes tehdä? Eevertillä ei kuitenkaan sellaista ole ollut, joten nyt ei tarvitse näppejä polttaa. Eevertillä on tähän asti ollut käytössään vanha, armeijan keittiö-vääpelin ohje: kun tartut tukevasti ja lujasti kuumaan niin se ei polta. Sitten vasta polttaa jos kosteus tai rasva pääsee käden ja kuuman välissä kiehumaan.

Eevert on kyllä havainnut, että vanhan vääpelin ohjeessa on perääkin, vaikka ei ihan kaikissa tapauksissa olekkaan välttynyt käsiensä polttamiselta.

Keittiötarpeita
Keittiötarpeita

Keittiöpyyhekin on uusi ja tarpeellinen ja päätyy tiskipöydän tuntumaan. Vispilää tarvitaan päivittäin jos jossakin ruoan valmistuksessa. Hyvä on tällä vispata. Käteen sopiva ja perinteisen mallinen.

Lämmin kiitos Peikkoneidille ilahduttavasta paketista sekä kiitokset myös kunnanjohtaja Alpi Närvänälle sekä lehden toimitukselle Eeverttilästä.

3 thoughts on “Pahtarovan Sanomat”

  1. Hienoa, että tulivat tarpeeseen ja olivat Eevertin mieleen, vaikka paketissa olikin ehkä hieman tyttömäinen sisältö 😉

    Nyt voinkin paljastaa mysteeripaketin sisällön myös Pahtarovan peikkouutisissa.

    Sisustusintoa Eevertille!

  2. Oikein sopivia ovat kaikki taloon ja sen tarpeisiin. Eevertin talohan on vanha ja sen kätköistä löytyy vaikka mitä emäntienkin jäljiltä. 🙂
    Paketti oli runsas kaikin puolin, kiitos!

  3. Onnea Eevertille Onnettaren suosiosta. Ihastuttavia juttuja voitto sisälsikin ja tuo huivi on kyllä niin taidokasta työtä, että ihailun huokaus: huoh 🙂

Vastaa