Suutarinlamppu

Aika perehtyä valaisimiin tarkemmin. Eteinen saa ensimmäisen valon. Suutarinlampun. Sellaisen pohjan löysin majoneesituubin päästä. Tuubi loppui juuri sopivasti niin, ettei tarvinnut pursotella loppuja herkkuja suoraan suuhun.

Leikkaaminen ja reunojen pyöristäminen sujui saksilla ja lusikanvarrella. Pyhitin yhdet sakset tämmöisen karskimman materiaalin leikkaamiseen. Maalaan lampun valkoiseksi Miranolilla ja kiinnitän valopiuhaan. Toivottavasti se on jo huomenna katossa ja torpassa loistaa ensimmäinen valo! Muiden valaisimien ideointi on vielä jossakin kaukana taivaanrannan takana.

valo
Suutarinvalaisin valmistumassa

Olen ajatellut valmistaa ainakin suurimman osan itse. Ensimmäinen yritys varmaankin ratkaisee paljon tulevasta. Toistaiseksi hyvin luottavaisella mielellä. Valmiita valaisimia voi ostaa vaikka minkälaisia. Suurimman ihmetyksen koin lukiessani nukkekotikatalogia jossa myytiin kattokruunua 119 euron hintaan. Ööö… ei minulla ole omassa kodissanikaan sen hintaista valaisinta?!

Vastaa