Paketti

Viikolla Siippa lähti työmatkalle. Lähtiessään kertoi, että sillä välin tulee postissa paketti. ”Ota se sitten vastaan” muistutti vielä lähtöhetkillä. Päivät kuluivat ja joka päivä Siippa kysyi: Onko paketti jo tullut. Joka päivä jouduin vastaamaan, että ei – mitään pakettia ei ole tullut.

Lopulta työmatka päättyi ja Siippakin kotiutui. Vähän ennen kotia tuli miehen mieleen paketti. Jälleen jouduin kertomaan – ei pakettia.

Kotipihaan päästyä piti tietenkin katsoa postilaatikkoon. Ja arvatkaapa mitä? Siellä oli pakettikortti. Siippa siltä seisomalta lähti postiin hakemaan pakettia.

Siispä, paketti tuli. Kauan kaivattu ja odotettu. Kuulema ihan Ameriikasta saakka!

Ameriikanpaketti
Ameriikanpaketti

Varovaisesti paketti aukaisiin. Paljon oli paperia sisällä. Paperien kätköistä hiljalleen paljastui pieniä, ei vaan pienenpieniä esineitä. Kovin merellisiä.

Paketin sisältöä
Paketin sisältöä

Tarkemmin katsottua siellä oli Eevertille mitä muistorikkaimpia tarvikkeita. Mitähän kaikkea näiden pohjalta vielä syntyykään?

Ruori ja kompassi
Ruori ja kompassi

Ruori ja kompassi. Lienevätköhän ne peruja Eevertin luotsaamista laivoista? Kompassi on halkaisijaltaan 5 mm ja toimii oikeasti! Hetken aikaa sen kanssa pyörähtelin keittiössä ja seurasin pikkusen kompassin liikkeitä.

Kipparinlakkikin paketista löytyi. Se taitaa olla pieni Eevertille, mutta mitä ilmeisimmin vähintäänkin kaukomaan satamasta ostettu muisto se on. Eevertin tuntien on tainnut ostohetkellä hieman mukaviakin jutella myyjättären kanssa. Muisto hattu, ilman muuta. Vähän niinkuin se isoisän vastaava.

Parit parkit
Parit parkit

Kaksi komeaa purjelaivaakin paljastui mystisen ja odotetun paketin sisältä. Pienemmän paatin purjeet ovat ohuenohutta silkkipaperia. Miten ihmeessä ne on rypistymättä saatu paikoilleen? Ja pysymään ehjänä?

Nämä purjelaivat päätyvät Taavitsaisen taloon koriste-esineiksi eripuolille. Takan päälle saattaa pienempi ainakin ensiksi asettua.

Pöytälamppu
Päytälamppu

Vihreä pöytälamppu, lienee se mikä on Siipan huomion herättänyt. Malli on vanha ja perinteinen. Värikin vihreä, juuri sellainen kuin pitääkin. Olen napsinut erinäisiä valokuvia vastaavista lampuista. Pitkulaisista ja pyöreistä malleista. Tarkoituksena joskus saattaa sellainen valaisin Eevertin työpöydälle. No nyt sellainen sitten on taloon tullut ja tyytyväisenä Eevert sen olohuoneen kirjoituspöydälle asetteli. Sytytti valon ja ihasteli. Kyllä se oli juuri sellainen kuin hän oli haaveillutkin. Isosän pöydällä sellainen oli. Siihen ei lapset saaneet koskea. Minne lie sekin lamppu kadonnut vuosien myötä.

Pöytälamppu
Pöytälamppu

Siinä se nyt sitten on.

Ja sellainen oli Siipan ameriikanlaatikko. Siippa harrastaa myös 🙂 Ja missä ja miten,  niin täällä.

Ei ne Siipat taida ollakkaan missään autotalli.comissa, vaan jossain ihan muualla.

12 thoughts on “Paketti”

 1. Siis mikä ihana yllätys, ihan sanatonna täällä….tuosta kipparin lakista tuli mieleen, että josko Eevertti joskus toivoi omaa poikaa jolle oli lakin valmiiksi ostanut jostain pienestä kaupasta matkoillaan…. :O)O

 2. Siis mikä ihana yllätys, ihan sanatonna täällä….tuosta kipparin lakista tuli mieleen, että josko Eevertti joskus toivoi omaa poikaa jolle oli lakin valmiiksi ostanut jostain pienestä kaupasta matkoillaan…. :O)

 3. Siinäpä varsin hyvinkoulutettu Siippa! Täytyykin lukea tämä juttu ISOON Ääneen, hitaasti ja selkeästi artikuloiden ja samalla rautalankaa vääntäen tuolle omalle avopuoliskolle, jospa se ymmärtäisi vinkin. Mahtava sisältö Ameriikan paketissa totta tosiaan!

 4. Vau! Kylläpä järjesti Siippasi ihanan yllätyksen matkansa ajaksi, hauskaa kun molemmat tulivat samalla kertaa, sekä Sippa että paketti. Upeita yllätyksiä kaikki.

 5. Että ihan Ameriikasta asti tavaraa Eevertille,
  kyllä nyt kelpaa.
  Vihreä lamppu kruunasi muutenkin jo kauniin työpöydän.
  Huone näyttää tosi upealta.
  Leppoisia päiviä ja iloista mieltä!

 6. Vähänkö ihania merellisiä juttuja olet saanut. Omasta sydämestäni löytyy aina paikka laivoille, veneille ja ylipäätään kaikelle mereen ja rannikoihin liittyville asioille.

  Kiitoksia kommentistasi blogissani. Olen samaa mieltä sinun kanssa, nukkeihin tulee aina paljon omaa mukaan. Eritoten tänään Eevertin kanssa (vasemmainen vanha herra takarivissä). Oli kuin olisi tavannut vanhan tutun kun kaivoin hänet laukustaan esille. Kyllä noihin nukkeihin tulee tietty kiintymyssuhde.

  Hyvää ennakko ystävän päivää sinullekin myös 🙂

Vastaa