Muurarimestari

Muurarimestari on ahertanut reilun kolme päivää ja kasannut Eevertin köökin nurkkaan lieden ja leivinuunin. Mestarin töitä katsellessa tuli mieleen muuan suosikkikirjailijani muurarimestari, joka rakensi paikkaansa hakevan uunin Taivalkosken Jokijärvenkylään Päätalon pirttiin.

Liesi
Muurattu liesi köökin nurkassa

Eipä se kirjailijan pirtin uunilta näytä, mutta melko vinksallaan tuppasi olemaan alusta alkaen.

Kyllä sillä  Eevert kuitenkin hyvin pärjää ja makoisat sumpit keittää. Taitaapa leipasta äidin ohjeen mukaiset leivätkin leivinuunissa. Ennenvanhaan kotikylällä oli tapana uuden talon ensimmäiset leivät jättää orrelle riippumaan. Sillä tavalla talossa pysyttiin leivässä vaikka mikä hätä olisi elämään tullut. Kunhan Eevert pääsee leipomaan niin pitää varmasti perinnettä yllä.

Rakennusvaiheessa ehkä helpompiakin materiaaleja olisi löytynyt kuin styrox-palat. Niitä kuitenkin sattui olemaan ja periaatehan on rakentaa pääosin siitä mitä sattuu olemaan.

Styroxia
Lieden valmistus alkaa

Suoria linjoja oli hankala saada vain pelkän kuumennetun vanhan leipäveitsen avulla. Leikkasi kyllä sukkelaan, mutta sulatti massan mihin halusi. Lisäksi palat saivat uuden päällisen useampaan kertaan. Ensin liisteriä ja sanomalehteä, sitten talouspaperia. Vaan ei mielyttänyt mestaria ollenkaan! Viimein rappauspinta syntyi käytetystä hiekkapaperista, joka maalattiin valkoiseksi. Luukut ovat pahvia, nupit helmiä, vesisäiliö majoneesituubia ja rautalankaa, tuhkaluukut alumiiniteippiä, liesikupu voileipämargariinirasiaa ja liesisuojatangot rautalankaa ja liesilevy mustaksi maalattua pahvia ja päällä valokuva vanhasta lieden levystä.

Päällys
Ensimmäinen päällystäminen

Liesikuvun päälliseksi talouspaperi ei soveltunut ollenkaan kun kaikki imutaskut näkyivät läpi! Siispä sekin pääsi lopulta hiekkapaperin kanssa tutustumaan. Loisto aine tuo hiekkapaperi ja isännän Miljoonahuoneesta löytyy montaa eri karheusastetta!

Vastaa