Siinä se on! -jatkoa

Hieman on edennyt väkertämisosastollakin Eevertin puuhat. Taannoiset tuotepakkaukset synnyttivät aavistuksen toimintaa. Eevertin talon varusteista on puuttunut kokonaan pyykinpesuvälineistö. Ja hieman apua siihen tulikin.

Tosin vielä aivan kesken. Näperrysaika on vain niin kortilla, että kerralla ei saa valmista sitten millään.

Vanha pulsaattori
Vanha pulsaattori

 

Jostain kumman syystä päähän on piintynyt, että mikään muu se ei voi olla kuin vanha pulsaattori-pesukone. Siispä jo kuukausia silmä on haarukoinut jotakin josta lähteä liikkeelle. Ei ole löytynyt. Siipan ostoksista sellainen viimein osui silmään. Ja sehän tietenkin oli kuivaustelojen kupuun sopiva muoto.

 

Sisätila
Sisätila

 

Vanhoissa koneissa ei pyörivää rumpua ollut vaan pyykkiä liikutteli sisällä oleva pyörä joka yleensä oli kiinnitetty takaseinustalle. Eevertin koneessakin sellainen on. Ensimmäiset taisivat pyöriä pohjassa ja vain yhteen suuntaan. Tässä mallissa on suuntaavaihtava moottori käytössä.

 

Apuvälineet
Apuvälineet

 

Koneen käydessä ei ole asiaa paljain käsin veteen. Sähköisku siitä tulee. Eevert muistaa tarkalleen kuinka täristävältä sormissa ja koko kehossa tuntui jos erehtyi koneeseen koskemaan sen pyöriessä. Puukepillä oli hyvä sekoittaa tarvittaessa ja pihdeillä nostaa märkää pyykkiä puristettavaksi telojen väliin.

 

Pesuaine
Pesuaine

 

Herkkähipiäinen Eevert on tarkka pesuaineista. Hajutonta ja mautonta sen olla pitää. Ja mielellään vielä ympäristöystävällistä, vaikka se käsite taitaakin merkitä jokaiselle vähän eri asiaa 😉

Vanha pulsaattoripesukone kaipaa vielä homista. Liittimiä ja vääntimiä, mallimerkkejä ja sähköjohtoa. Kaikki ajallaan.

Pyykkipäivänä pitää olla myös jotakin hyvää tarjolla.

 

Juhla Mokka
Juhla Mokkaa

 

Kahvithan sitä pyykkäri tarvitsee. Sitä hörppiessään ja Jatan mainioita piirakoita mutustellessaan Eevert muistelee tätiään. Täti oli päässyt erääseen vaikutusvaltaiseen mainostoimistoon töihin. Työ oli mielenkiintoista ja luovalle ihmiselle paljon antavaa. Mainostoimistossa tapahtui joka päivä jotakin uutta ja oppia sai jos jostakin lähes päivittäin.

Yksi kovinpia opetuksia oli kuitenkin mainos mikä päätyi sanomalehteen niihin aikoihin pun pyykinpesukoneet yleistyivät. Lehdessä oli kuva uudenuutukaisesta pesukoneesta ja kuvan alla teksti:

Älkää tappako vaimoanne työllä, antakaa Upon tehdä se.

No, ne oli aikoja ne.

 

 

9 thoughts on “Siinä se on! -jatkoa”

 1. Aivan huippu toi pulsaattori….Ittekkin muistan kuinka kakarana mummolla kesällä pestiin pyykkiä ja het monta koneellista päivässä. jos vain oli aurinkoinen ja tuulinen kesäpäivä. Se oli rankkaa puuhaa, kun ne painavat ja isot miesten raappahousut sun muut ensinnä yritettiin saada suorittua siitä lahje ja hiha sykeröstä ja sitten sen ”lingon” välistä puristettua pesuvesi pois ja moneen huuhteluvteen sen jälkeen… :O)

  1. Minulla on edeleekin ahkerassa käytössä vanha hyvä pulsaattoripesukone ahkerassa käytössää! Muistan kanssa kun kesäisin olin pikupoikana äidin kanssa pesemässä pyykkiä pulsaattoripesukoneella tykkäsin siitä !

 2. Niin täydellinen pulsaattorikone! Mulla on vielä mökillä liiterissä jossain toimimaton 1:1 koossa.
  Herkut pöydällä houkuttelevat maistamaan…

  1. Itselläni on kanssa aito pulsaattoripesukone nykyisikin ahkerassa käytössä! Pesen sillä ahkerasti nykyisinkin!

 3. Ihan töydellinen noita sorkkimiskeppejä myöden . ja vielä tuosistilakin ihan viimmesen päälle – todella upea kodintappolaite

 4. Oho! Siitä tuli sitten pesukone. =D Ei ollut lähelläkään minun arvaukseni.
  Hieno! Aidon näköinen.

Vastaa