Pienet ostokset

Neidon kanssa olimme ”uutta” autoa testailemassa Porvoossa. Ja pakkohan sellaisessa kaupungissa on poiketa pienessä hurmaavassa lelukaupassa. Siispä Riimikon ovesta sisälle ja miniatyyrejä tarkastelemaan. Muutama euro jäi kauppaan ja kotiin tuomisina vain ihan pientä tarpeellista.

Pienet ostokset
Pienet ostokset

 

Ilmeisesti valkoinen muovipullo on maitopullo, koska mukana tuli maitolasi. Minusta se on enempi Mehukatti-purkki, kunhan etiketin saan siihen liitettyä jostakin 😉

Laseja ei koskaan ole liikaa, eihän?

 

Lasit rivissä
Lasit rivissä

Eevert on ollut hieman hutilus ja onnistunut rikkomaan omia hienoja jalallisia viinilasejaan. Vahinko käy helposti kun liian ronskisti tarttuu siivoushommiin. Loput hienot lasit siirrettiinkin sitten pöydiltä vitriiniin ja sarjan jäännökset ovat sen jälkeen ehjänä pysyneetkin. Nämä uudet lasit ovat hieman paksumpia ja tukevampia. Toivottavasti säilvät ehjinä.

Rikkoontuminen ehkä hieman harmitti, koska yksi pieni lasi taisi maksaa saman verran kuin puntillinen Ikean isoja kokoja. Mutta ei kerrota siitä toisille, eihän?

Ruostuneet tarveskalut
Ruostuneet tarveskalut

Kalamajan tarpeisiin tarttui matkaan myös kauan palvelleet ja jo ruosteiset peltiämpäri ja vanha vanna.  Kyllä ovatkin ruostuneita. Täytyy niitä vielä hieman fixsailla ennen Kalamajaan asettamista. Etteivät vaan olisi Eevertin isoisänaikuista läkkipeltiä?

 

Semmoinen pikkuretkipäivä tänään. Ja kyyti oli tasaista ja etanatkin maittavia.

5 thoughts on “Pienet ostokset”

  1. Porvoossa minäkin olen käynyt pari kertaa ja Riimokossa myös, ihana kauppa. Siellä on se aivan ihana kahvila myös, jossa se Hudson toimii ”tarjoilijana” ja nyökyttelee. Siellä oli myös ihania leivoksia ja paikka muutenkin niiin iiiihana…satuitteks siinä käymään?
    Kyllä Eevertillä on nyt hienoja laseja ja noi kalamiehen tarvikkeet näytti tosi nostalgisilta :O))

  2. Aina on aikaa parille lasille – ei siinä muu auta, kun niitä löytää, etenkin jos on mennyt rikki. Hinta kirpaisee, mutta on ne kivoja, kun ovat kunnon lasia 😉

  3. Porvoossa on aina mukava käydä, sen verran lähellä oleva kaupunki että varmaan kerran kesässä siellä käy. Vanhakaupunki täynnänsä kukkaroa koettelevia pikkumyymälöitä, ravitoloita ja viehättäviä kahviloita. Vanha ja arvokas ympäristä varmaan ruokkii sisälläni asustavaa romantikkoa.

    Hankitut lasit ovat arkikäyttöön ja muoviset. Rikkimenneet hennompaakin hennompia lasisia tulppaanin muotoisia taideteoksia. Voi olla että sinne vitriiniin täytyy joskus uusia saada. Niinkuin Eija sanoit, lasissa on jotakin niin ”oikeaa” pikkutalossakin.

  4. On tosiaankin kivat ostokset. Minä katsoin ensin, että tuo on mäntysuopaliuospullo, mutta Mehikattihan se tietysti on. Nuo ruostuneet astiat ovat ihania, ilmiselvästi sieltä Eevertin isoisän ajoilta.

Vastaa