Lattiat

Lattiat ovat kaivanneett uudistamista. Viimein on olleet hyvät sahakelit ja saatu lankkutarha pihalle pystyyn. Lankkujen materiaali taattua Biltema tasoa. Keittiö, sali ja rengin huone saivat uudet pinnat.

Sahailu sujui mallikkaasti ja vain muutamia kymmeniä susi-paloja tuli sahatuksi. Onneksi on vielä lattioita, joihin voi hyödyntää moisen lautakasan. Tai sitten täytyy ryhtyä kirjahyllyjä laatimaan.

Keittiöön asettui harmaaksi maalattu siisti lauta.

Keittiön maalattu lattia
Keittiön maalattu lattia

Salissa oli ennestään lastusta kyhätty lankkulattia. Vaihto oli sielläkin paikallaan, koska taloon kuuluvat portaat on aikaa sitten poistettu. Vanhoissa lattioissa oli portaikonreijät lattioissa ja niiden peittelyyn oli keksitty jos jotakin. Uudet lattiat täyttävät koko alan ja kikkavitosia ei enää tarvita niiden osalta.

Salin lattia on vain vahattu.

Salin lattia
Salin lattia

Samalla vaihtui hieman järjestys. On se vaan niin helppoa möbleerata pienessä koossa 😉

 

Rengin huoneeseen tuli myös uusi lattia. Rakentelu jätkuu vielä siellä. Renki on saanut sentään jo viltin sänkyynsä, niin ei palele nukkuessaan.

Rengin lattia
Rengin lattia

Oikein tyytyväinen olen itsekin timpurin hommiini. Suoraa lautaa on helppo liittää.

9 thoughts on “Lattiat”

 1. Ihanat huoneet, sytyketikuista saa monenmoista pintaa. Tykkään tuosta keittiön pöytäliinasta ja harmaasta lattialankusta. Rengin viltistä tuli mieleen että olen nähnyt tuollaisia vilttejä 1:1 koossakin.

 2. Hienot ovat lattiat.. Pitää varmaan jossain vaiheessa etsiä Biltema itsekin ihan noita sytykkeitä saadakseni. Lähimpään on vaan lähemmäs 100 km matkaa ellei ylikin ja luultavimmin onkin 😛

 3. Keittiön pöytäliina on kesäistä servettiä. Hyvin on palvellut pitkin kesää.
  Keittiöstä pidän itsekin. Paljon itse aikaansaatua. Samoin kuin tuossa tulevassa rengin kammarissa. Tavoitteena saada saliinkin itse tehdyt kalusteet hiljaksiin. Vielä sieltä ei löydy kuin yksi pieni pöytä ja takka.
  Juur tuonkaltaisia vilttejä muistan myös lapsuudestani. Ja taisi olla jopa huoneen esikuvarengin kammarissakin sellainen.
  Viltti syntyi harmaasta askarteluhuovasta ja sinisesä väristä. Maalarinteipillä rajailin raidan kerrallaan ja tuputtamalla lisäsin värin väliin.
  Sängynpäällä oleva Seura-lehti on printti jostakin, en vaan muista mistä (ollut tulostettuna askartelukaapissa kuukausitolkulla). Suomalaisen harrastajan jokatapauksessa, joka tunnistaa omaksi printikseen niin hihkaiskoon.

 4. Tutunoloiselta näyttää tuo viltti minunkin silmissäni – tai olikohan meillä kotona punaraitainen? Aika raskas oli viltiksi, jos oikein muistan (siis se meidän versio).

  Oikein hyvältä näyttää lattiat ja onneksi tosiaan on tuo huonekalujen järjestyksen vaihtaminen helppoa edes 1:12-koossa,
  t. nimim. ”Tänään siirrelty riittämiin 1:1-kokoisia huonekaluja” 🙂

 5. Kauniit puulattia olet tehnyt! Bilteman sytykkeistä on tosiaan helppo tehdä lattiaa. Ne ovat muutenkin niin oivallista nukkismateriaalia, jo hintansakin ansiosta. Harmaa viltti sinisin raidoin on minunkin kotonani ollut. Hienosti olet toteuttanut sen.

 6. Hienot puulattiat Eevert onkin sahaillut. On välillä kiva sisustella uudelleen ja nythän se kävi luonnikkaasti kun piti muutenkin tyhjentää huoneet.

Vastaa