Pupusilla

Eevertin taloon on saapunut virkeä pupulauma. Pienet puput hyppivät sinne tänne puutarhassa. Niin Eevertillä kuin Tenho-koirallakin on täysi työ pysyä pupujen perässä.

Pienet kanit ovat Eevertille tuttuja. Sukulaistyttöjen lemmikkikani hurmasi miehen aikanaan ensi vilkaisulla. Pieni musta luppakorvainen vauhtihirmu pyöri silloin vinhaa juoksua Eevertin ympäri niin, että miestä huimasi moinen meno. Ystävyys kääpiökani, Tupsun kanssa kesti monta iloista vuotta. Eevert jopa mietti silloin, pitäisikö hankkia itselleenkin jänö. Belgian jättikani oli ajatuksissa.

Tupsu-kanin linjoista sukulaistytöt olivat huolissaan, vaikka sillä ei ollutkaan kuin se yksi kilo. Jättikanilla kiloja olisi kymmenen. Olisi siinä kania kerrakseen!

Kanikoppi
Kanikoppi

 

Eevertin vanha rakkaus on tainnut herätä heti kun kolme iloista kania rohkeasti tervehtivät häntä. Kipin kapin mies riensi sisälle taloon ja haki matkalaisille maukasta maisteltavaa. Eevert raotti kopin ovea ja sieltä ne putkahtivat salamannopeasti pihalle. Ja jokainen eri suuntaan. Varsinaisia laumasieluja nämä eivät taida ollakkaan.

Tenhon kanssa yhdessä koettivat paimentaa terhakasta laumaa. Homman huomasivat pian turhaksi ja kanit saivat rauhassa tutustua pihapiiriin.

 

Kurkistelijat
Kurkistelijat

Kanien talo on oikein tyylikäs. Tarpeen mukaan jokaiselle löytyy oma soppikin, sillä yläkerrassa on pesäpaikka kolmannelle vipeltäjälle.

Vähitellen kun matkasta puutuneita käpäliä oli tarpeeksi verrytelty, kanit ryhtyivät tarkastelemaan Eevertiä. Pian jo rohkaistuivat ihan lähellekin. Ensimmäiset rapsutuksetkin tuli vaihdettua.

Kanikaverit
Kanikaverit

Herkutkin kelpasivat ja pian ei juuri muuta kuulunutkaan kuin pikkuisen kanin suuhun katoavan salaatinlehden rapina 🙂

_____________________________________________________________________________

Tytär palasi kesäiseltä maailmanvalloitukseltaan ja toi tuliaisina aivan ihastuttavan pikkuruisen kani-sarjan. Kanit ovat Reutter Porzellan tuotantoa. Aikaisemmin tutustunut enempi posliinisiin astia unelmiin, mutta nähtävästi tehdas valmistaa myös paljon muuta.

Ministely on mitä ilmeisimmin tarttuvaa 😉

Pikkuiset puput asettuvat hyvin Eevertin pieneen pihaan viettämään oikein kunnon kanin-päiviä. Melkoinen eläintarha talossa kohta jo onkin. Onneksi eevert on oikein eläinrakasta laatua.

10 thoughts on “Pupusilla”

  1. Ja niin se näyttää täälläkin. Aivan ihana koppi ja suloiset puput. Vai Reutteria.. enempi olen myös ihaillut astia puolta, mutta suloiset ovat nuo kanitki. Mistäs sinä tuon kopinkin jo tekaisit.. vai kuuluiko pupuille valmiiksi?

  2. Ihana kanikokonaisuus ja luin jutun myöskin jättikanista. Tuli niin ikävä meidän kolmea pientä minikania jotka meillä oli Helsingissä asuessamme ja ne muuttivat mukana tänne pohjoiseen mutta siitä on jo aikaa. Kanit on tosi siistejä ja seurallisia. Hampaat tarvitsee järsimistä. Ja ulkoliikuntaa saa niille myöskin kun laittaa kissavaljaat päälle ja vie nurmikolle juoksemaan jos ei ole aitausta.

  3. Kyllä Eevertin nyt kelpaa ;D Joko on valjaat (viite AinoS) tehty, että pääsee Eevert niidenkanssa liikkeelle? Entäs nimet? Kyllä kai tuollaisilla otuksilla kuuluu olla nimet? Ja sitten, jos on tyttöjä ja poikia, niin kohta pitää tuota hienoa häkkiä laajentaa…

  4. Onpas taas sattunut ja tapahtunut täällä kun en ole muutamaan päivään ehtinyt käymään….Tuo kalamajan ympäristö näytti kyllä upealta, en mitään vikaa huomannut….ja nuo kanitkin oli vallan mainioita. Tyttärelle kävi joskus, et hällä oli kaksi kania jotaka oli eri häkeissä ja ulkouilutettiin eri aikana….mutta kuinkas ollakaan niin se toinen alkoi lihomaan ja sen syömistä ihmeteltiin, että halkeehan se tuolla menolla…noooh halkeshan se seitsemän pienen kanin verran….tämä vain vinkkinä Eevertille :O)))

  5. Voi miten söpöjä kaneja. Tuollaisen minäkin haluan ihan oikeasti, ehkä sitten joskus hankinkin… Luin sen jutun jättikaneista, jotenkin hellyyttävä. Sylin täydeltä kania, sellaisen kun saisi ilma suuria tuhoja kotona : D

Vastaa