29.11. Pikkujoulutunnelmia

Tänään onkin tärkeä päivä. Eevert on luvannut järjestää kylän lapsille pikkujoulut. Miten mukavaa onkaan taas kun pikkuväki valtaa Eeverttilän. Jokaiseen kerrokseen ja kaikkiin huoneisiin tulee elämää niin, että pikku Tenhokin on aivan pyörällä päästään.

Pikkujoulut Taavitsaisen talossa on perinne. Talon lapset ovat saaneet pikkutervehdyksensä joulunodotukseen maittavan puuron kanssa. Talossa ei enää lapsia päivittäin ole, mutta näihin aikoihin monet pikkujalat löytävät tiensä Eevertin luokse. Kaikkien iloksi Eevert on jo aikaisin syksyllä kertonut yhteisen pikkujoulupäivän ajankohdan kylällä.

Ja tänään onkin sitten ilo ylimmillään ja  juhlaa on ryhdyttävä valmistelemaan jo heti aamusta. Eevert kaivaa tonttuhattunsa esiin ja ryhtyy valmisteluihin.

 

Tonttu
Tonttu

 

Pientä ohjelmaa on suunniteltu jo kauan. Lapset ovat luvanneet tehdä yhdessä näytelmän. Tenhollakin on siinä tärkeä rooli. Tenhosta suunnitellaan näytelmän poroa. Saa nähdä kuinka pikku koira itse asiaan suhtautuu. Ei taida vielä vesseli arvatakaan tulevaa rooliaan tärkeässä tapahtumassa.

 

Poro
Porokoira

 

Tarinoitakin juhlassa kerrotaan, sitä on Eevertiltä oikein erikseen toivottu. Vieraita tarinoita vieraista maista. Hyvin hämmentyneenä Eevert tehtäväänsä on aina toteuttanut. Lapset ovat kerääntyneet keinutuolin ympärille lattialle ja hiiskahtamatta aina kuuntelevat miehen kertomuksia. Mistähän sitä tällä kertaa kertoisi… Siinä sitä onkin miettimistä. Toisinaan on kyllä käynyt niinkin, että lapset ovat itse pyytäneet jotakin tiettyä seikkailua, vaikka ovatkin sen jo aikaisemmin kuulleet. Vanhat ihmiset taitavat kyllä mielellään kertailla asioita ja kertomuksia, joten kaikki ovat varmasti tyytyväisiä.

 

Tarinointipaikka
Tarinointipaikka valmiina

 

Tarinatuokiota varten Eevert raivasi tilaa saliin takan ääreen. Keinutuolissa on mukava jutustella. Pienet kuulijat istuvat mielellään lattialla tyynyillä. Saattaapa joku pienimmistä kiivetä Eevertin syliinkin hetkeksi. Pikku kissa on jo asettautunut mukavasti tyynynpäälle lämmöstä nauttimaan.

 

Pillossa
Piilosta löytyy

 

Pieniä pikkujoulupakettejakin Eevert on piilotellut pitkin taloa. Jokaiselle yksi. Sattuma sitten paremmin ohjaa lahjan ja saajan yhteen. Saa nähdä kuinka ne tänä vuonna onnistuvat. Montako yllätyspakettia sinä löydät Eevertin makuukammarista? Mikähän niistä olisi sinun ja mitä siellä mahtaisi olla sisällä?

Pikkujouluissa on perinteisesti syöty myös Eevertin huolella valmistama joulupuuro ja pidetty leikillinen puuropuhe.

 

Pikkujoulupuuro
Pikkujoulupuuro

 

Pian onkin kaikki jo valmiina ja on aika odottaa vieraita. Jokohan kohta porstuasta kuuluu ääniä?

 

6 thoughts on “29.11. Pikkujoulutunnelmia”

  1. Vaikka täällä on kiusattu koiruuksia poronsarvilla ja tonttulakeilla, niin mie en ole sentään punasta nenää yrittäny kummallekkaan laittaa 😉

    Nami, miekin haluan puuroa.. Kukahan keittäs?

  2. Hehe, oli mulla hauskaa kun poron sarvista kerroit. Olin silloin juuri harrastanut valokuvausta samasta aiheesta.

  3. Ihan koiraporo! Mukavaa joulutunnelmaa Eevert on jo loihtinut puuroineen ja lahjapaketteineen. Minä löysin kahdeksna pakettia ja luulen, että levysoittimen vieressä on minun pakettini.)

  4. Kertomuksesi ovat aina niin ihanan tunnelmallisia 🙂 Voisin mielelläni tulla noihin pikkujouluihin kuuntelemaan Eevertin kertomuksia 😉

  5. Tuolla lattialla taitaa olla minun pakettini, siinä on varmaankin se Antti Tuiskun joululevy. Kuulin siitä joitain peniä paloja radiosta, nyt odottelen jospa sellaisen vielä saisin.

Vastaa