1.12. Jouluikkuna

Ähinää ja puhinaa, tuhinaa ja huokauksia. Mitä kummaa täällä oikein tapahtuu? Eevert puuhailee jotakin, ilmeisen tarkkaa ikkunan luona. Ihan on silmälasitkin pistänyt päähän, että paremmin näkee.

 

Tarkat puuhat
Tarkat puuhat

 

Vielä vähän tuonne ja sitten tänne. Sopisikohan tuo tuonne… mitä mieltä olet Tenhoseni? Kuultuaan nimensä pikkukoira innostuu haukahtelemaan ja hyppelehtimään miehen housunpunttia vasten. Älähän nyt heiluttele, tarkat paikat on…

 

Lopulta Eevert oikaisee itsensä ja peruuttaa hieman. Kallistelee päätään hieman sinne tänne ja loputa tyytyväinen hymy leviää sänkisille poskille. Eevert on askarrellut itselleen joulukoristeita ikkunoihin. Pieniä tähtiä ja enkeleitä. Silkkipaperista ja ikkunaan sopivista väreistä – hopeasta ja valkoisesta.

 

Enkeli-ikkuna
Enkeli-ikkuna

 

Vaan nyt on koreat ikkunat! Enkelit syntyivät helposti, sukulaistyttöjen jättämien mallien mukaan, mutta paperitähdissä on vielä harjoittelemista. Toisesta kun tuli ihan perhosen näköinen! Ja kuka nyt sitten tietää mitään joulu-perhos juttua. Ei Eevert ainakaan. Tuleeko sinulle mieleen? Joulukärpänen on kyllä hyvin tuttu ja sellainen on Eevertiä pistänyt joka joulu kun on kotona saanut olla. Miten arvelet joulukärpäsen pistävän ja mitä siitä mahtaa seurata?

Ainakin askartelut näytävät vielä jatkuvan salin pöydällä.

 

Askartelupöytä
Askartelupöytä

 

Päivän mittaan syntyi toinenkin ikkuna. Enkeleitten lisäksi joulunaikaan kuuluvat porot! Poroista Eevert pitää kyllä kaikella tavalla. Jouluporo auttaa pukkia lahjojen toimittamisessa. Se onkin oikein tärkeä tehtävä.

Joskus kauan sitten Eevertin äiti lauleli pojalleen poro-laulua polvellaan körötellen. Mitenkähän se meni….

 

Poro juoksee sorkat kopsaa, hohtaa hangen tie,
tuonne taakse tuntureitten vinha vauhti vie.
Revontulten suuret soihdut matkaa valaisee,
pulkassansa Lapin poika riemuin joikailee:
:,:Juokse poro, uljas sarvipää,
oman kodan siljolla saat sitten levähtää.:,:

Se olikin reipas porolaulu.

Poroikkuna
Poroikkuna

 

Nooh, revontulia ei tullut, mutta värikkäitä tähtiä Eevert oppi tekemään! Kaikkea oppii kun oikein harjoittelee. Punaiset tähdet syntyivät valmiista mallikuvioista ikkunaan, mutta kuinkahan itsetehtyjen lumitähtien tekeminen mieheltä sujuu?

Taitaa vaatia vielä harjoittelua, joten Eevert taitaa puuhastella omien ikkunoidensa somistelua vielä seuraavaankin jouluun 😀 Miten mahtavat sinun sormesi taipua pikkuruisiin lumihiutaleisiin?

Lumihiutaleiden tekemistä voit harjoitella vaikka seuraten tätä OHJETTA (klik!)

 

Lumihiutaleet
Lumihiutaleet

 

Onneksi jouluikkunailoa voi näihin aikoihin nautiskella monessa paikassa!

Jouluikkunat ovat olleet aina hauskoja asioita. Pikkupoikanakin ruukattiin käydä ihan kaupungissa saakka katsomassa jouluikkunaa. Stockmannin ikkuna oli ihmeellinen paikka. Siellä tonttunuket liikkuivat kiskoja pitkin ja joulupukki vilkutteli kaikille lapsille.  Metsäneläimetkin olivat siellä aina sulassa sovussa ja juhlivat joulua yhdessä. Nenä litassa niitä siellä tukittiinkin. Taitaa olla se ikkuna edelleen yhtä suosittu, vaikka vastaavia onkin syntynyt monen muunkin liikkeen joulunaluksen tunnusmerkkeihin.

 

Stockmannin jouluikkuna
Stockmannin jouluikkuna

 

Vaan nyt ei tarvitse kaupunkiin saakka lähteä kun voi ihastella näkymiä ihan tuvasta käsin. Ja jos kaupungille haluaa, niin kuvaa klikkaamalla pääsee Stockmannin sivuille tutkailemaan mahdollisuukia.

 

 

9 thoughts on “1.12. Jouluikkuna”

 1. Jouluperhosen varmaan saisin aikaan pikkukätösilläni.
  Miten ihmeessä sen eilisen kalan on voinut tehdä?
  Joulun ihmeitä!

 2. Kala ja suuri osa muistakin Eevertin joulukertomuksen ruoka aineista on Jatan taidokasta käsityötä. Pääset kurkkaamaan niitä blogilistasta tuosta oikealta klikkaamalla nimeä Jatan nukkekodin ruokia.
  Juu, ja minäkään en ymmärrä kuinka joku voi osata ja taitaa näitä ihmeitä. Hienoa työtä.

 3. Täällähän on Eevertti touhunnut kovasti sitten viimekäynnin. Jouluisia perinteitä joka lähtöön. Ei muuta kuin jatkoa odotellen…kivoja tarinoita.

 4. Meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu ehdottomasti Stockmannin jouluikkunalla käynti. Siinä riittää lähes aina katsottavaa pitkäksi aikaa 🙂

  Eevertin ikkunallekin on ilmestynyt kauniita koristeita!

 5. Mekin askarreltiin tänään lasten kanssa ikkunakoristeita. Tänään leikattiin sabluunat kynttiläkuville (ja teipattiin kun leikkasivat väärin 😉 ) Huomenna olis sitten edessä silkkipaperien liimaaminen. Lumihiutaleitakin voitas kyllä tehdä.. En edes muistanu et niitäkin vois ipanoiden kanssa tehdä…

Vastaa