Kovapäinen rakentaja

Eevertille sattui kiireissään vahinko, joka pysäytti energisen rakentajan niille sijoilleen. Ulkohommissa mies liukastui pahemman kerran ja löi päänsä kirkkaaseen jäähän joka paljastui hentoisen lumikerroksen alta. Iso muhku tuli päähän, mutta pahemmilta vaurioilta taisi mies sentään säästyä.

 

Kylmäpussi
Kylmäpussi

 

Kylmäpussi piti etsiä apuun ja sillä Eevert muhkuaan hoiteli kokonaisen illan. Pientä kivistystä ja vähän tärähtänyt olohan siitä tuli. Lääkärikirjasta Eevert luki, että tajunnan tilaa tulee seurata jos päähän osuu jonkinlainen tärähdys. Niinpä Eevert kutsui apuun renkinsä ja kehoitti tarkkailemaan. Renki tuumi, että tokkopa hän mitään erityistä muutosta huomaisi kuitenkaan… Hänen mukaansa Eevert on ollut aina hieman tärähtänyt jo valmiiksi. Renki jäi kuitenkin hoitohommiin ja keitteli potilaalle kaakaota ja teki voileipää.

 

Kaakaota ja voileipää
Kaakaota ja voileipää

 

Kalenterista katsottiin ja arveltiin työkyvyttömyyden kestävän ainakin viikonlopun. (Mainiot eväät Jatan herkkuja ja kalenterin isompi esikuva Maijalta)

Ja mitä se Eevert sitten tohotti kun meni jalat alta. Messumatkaltahan sitä oltiin tulossa huimien tuliaisten kanssa! Ja tuliaisia oli katseltu ”sillä silmällä” kappelin rakennuksen tiimoilta.

 

Tarvikkeita
Kappelin tarvikkeita

 

Käsin tehtyjä kirjanmerkkejä – ei kun kirkkotekstiilejä ja muita pyhiä esineitä mitä nyt kirkoissa yleensäkin on. Kirjanmerkit ovat Bangladeshistä jossa kotirouvat joskus rangaistuksen uhallakin tekevät vaikkapa kirjanmerkkejä, joissa on kristillisiä symboleja. Näiden kirjanmerkkien alkulähde ja paljon muutakin erilaista käsityötä löytyy TÄÄLTÄ.

 

Alttariristi
Alttaripöydälle

 

Alttaripöydälle tulee tietenkin risti. Tämä malli on kaksipuoleinen. Toisella puolella tyhjä risti – ylösnousemuksen risti ja toisella puolella krusifiksi. Pikkuristi vieressä päätyy johonkin seinälle kuten myös ”lantit”. Lanttien toisella puolella on englanninkielisiä rukouksia.

 

Ikoni
Ikoni

 

Monelle tuttu ikonikin löytyi minikoossa. Tämä oli alunperin kaulanauha, mutta ilmeisesti heti tuli riisuttua nauha irti kiinnittimineen. Näiden myyjä jäi nyt vielä hämärän peittoon. Lisätään tieto kunhan lasku löytää perille.

Ja noita mikropistoja tuossa kirjanmerkissä en ymmärrä ollenkaan. Pitää olla melkoisen ohkanen neulakin!?!

 

Rappausta
Rappausta

 

Kappelin seinät saivat ulkopintaa jo ennen reissua ja ne saivat rauhassa kuivahtaa pöydällä. Pinnalle tuli remonttitasoitetta ja tiiliä. Tiilet on tuotettu Lontoosta reilu vuosi sitten jo valmiiksi. Luonnonkiviä kappeliin taas on tarkoin valittu Itävällasta Zillertalin laaksoa ympäröiviltä vuorilta.

 

Seinustaa
Seinustaa

 

Joten näyttää tulevan kappelista perinteisen harmaakivikirkon tyylinen ainakin ulkoapäin.

Eipä arvannut kerätessä minne kivet päätyvät 😉

 

Kivilouhos
Kivilouhos

 

Ei voi kuin ihmetellä kuinka ne isot vuoret pysyvät kasassa koska liuskottuneita ja hajoavia rinteitä oli vähän joka puolella. Siispä kivien keruuseen ja reppu täyteen materiaalia. Eihän sitä koskaan tiedä mitä tarvisee tulevaisuudessa 😉

 

 

 

 

8 thoughts on “Kovapäinen rakentaja”

 1. Harmi Eevertin päätä, vaikka saihan siinä sivusssa vieraan ja puheseuraa ja tarjottavat saavat kyllä aikaan nälän jo niitä katsellessa… aivotäräystä on todella hyvä seurata, ettei tuu mitään pahempaa…

  Ja tuo kappelin tekohan edistyy huimasti ja upeasti. Nuo tekstiilit ja krusifiksit sun muut tarpeelliset esineet on myös aivan mahtavia :O))

 2. Pää alkaa olla kohdillaan ja vähitellen jo tutun muotoinen, mutta niskaa lienee hieman venähtänyt ,kun kiristelee sivulle tai ylös katsellessa.
  Tarkemmat harrastelut taitaa jäädä tältä viikonlopulta 😉

 3. No voi! Eevert on kyllä niin toimelias mies, ettei ihme jos vähän kolhuja tulee. Kunnon eväät auttavat ihmeeesti vaivassa kuin vaivassa.
  Kappelista tulee upea, niin hienoja teksiileitä ja tarvikkeita olet löytänyt. Rappaus on onnistunut myös hienosti.

 4. Tosi tyylikkäältä näyttää kappelin pinta ja upeita aarteita olet sinne löytänyt.
  Toivottavasti Eevert vähän hiljentää tahtia ettei pahempaa sattuisi:)
  Kiitokset mummulan kommentista. Meillä ei nyt taida kylmäpussi auttaa vaan suunta on huomenna lääkäriin.

Vastaa