Kattotyömaalla

Eevertin kappeli-hanke näyttää etenevän vähän pikkuisen sieltä ja hetken päästä vähän täältä. Ja kaikki tuppaa jäämään kesken seuraavaan innostuksen puuskaan saakka. Ei taitaisi tällä menolla normikokoinen kappeli valmistua muutoin kuin Iisakin kirkon malliin.

Taisi Eevertin mummo-vainaa monesti muistuttaa hätäistä miestä, jotta hosumalla ei tule kuin –  jaa, ei sitä loppua taida enää muistaakkaan niin tarkkaan.

Toinen sanonta on, että hiljaa hyvä tulee ja siihen Eevertkin luottaa. Mikä tässä hätänä, kauniissa maailmassa.

 

Kattotyömaa

 

Kattotyömaalle houkutteli keväinen auringonpaiste. Mikä sen mukavampaa kuin nauttia auringosta – kauan kaivatusta – ja naulata kylätalkoilla valmistettuja paanuja sievään riviin katolle.

No jaa. Siitä rivistä ei sitten enempää.

 

Paanurivi

 

Paanut ovat saaneet kertaalleen värihuuhtelun. Lopullinen väri löytyy sitten vasta projektin loppuvaiheessa ja pensselöidään valmiiseen kattoon.

Kuvioita oli mielessä useampiakin. Ja jotakin raitaa on Eevertin eväspapereiden kulmaan hahmoteltukin. Niitä varten tarvitaan hieman toisen mallisia paanuja. Joten talkoohommia riittää vielä keväälle.

Paanuja joka lähtöön

 

Paanukasassa on palasia joka lähtöön. Vaikka mukamas samankokoista on tehty, niin rinnakkain laittaminen paljastaa aivan hirrrrveen isot erot 🙂 Niin materiaalissa kuin muotissakin.

No, onpahan kädenjälki näkyvissä sitten valmiissa kappelissa.

Toisaalta – Eevertin talossa on tehdasvalmisteinen paanutus tms. ja onhan se tietenkin paljon tasaisempi ja steriilimpi ulkonaisesti. Vai mitä ajattelet? Eevert arvostaa oman käden työtä, joten voi olla loppupeleissä oikein tyytyväinen vähän sinne tänne vinksallaan olevaan kappelin kattoon.

 

Tehdasvalmisteinen katto

 

Kattohommissa tulee nälkä. Onneksi Eevert on saanut kunnon eväät matkaansa. Viikolla mies vastaanotti paketin kaukaisemmalta ystävältään Jatalta. Varsinaista talkooherkkua paketista paljastuikin. Kalakukkoa! Siitä ei eväät paljon enää parane. Täyttä ruokaa alusta loppuun. Kukkoruuista Eevert on aina pitänyt.

Poikasena tutuksi tuli enempi lanttukukko, mutta kunnon muikkukukko on vanhemiten ruvennut niin makoisalta maistumaan suussa. Lanttukukko tuli lapsuudenkotiin aina vasta uunista tulleena, tuoksuvana ja kuumana. Se oli hetki, jota ei koskaan halunnut ohittaa, vaikka olisi millainen leikki ollut menossa poikain kanssa kartanolla. Mielenkiintoinen oli pikku-Eevertin mielestä itse leipojakin – Kaisa-täti. Täti muisti aina kertoa, kuinka oli pistänyt lähes koko elämänsä hukkaan. Pieni poika sitä kauan mietti, ennenkuin keksi mitä Kaisa-täti oikein tarkoitti. Naimisiin mentyään täti oli ottanut miehensä Hukka-sukunimen. Kuppi kahvia kyytipojaksi ja viineri jälkiruuaksi. Sellainenkin makupala löytyi ruokapaketista.

 

Talkooeväät parhaasta päästä

 

Aurinko lämmitti evästysten jälkeen sen verran, että oli paikallaan nauttia pienet päiväunoset. Paanukasaan nojaillen, elämästään nauttien ystävämme on pian sikeässä unessa.

Aurinkoista ja lämmintä kevätpäivää Eevert toivottaa kaikille kävijöilleen työmaalla hehkuvan pikku-narsissin mukana.

 

Auringon kanssa kilpasilla

 

Nokosten jälkee työ jatkui vielä siihen saakka kun aurinko helli rakentajaa.

Ja ihan ok siitä tulee. Nyt tarvitsee vain saada koko höskä paanutuksen jälkeen suoraksi siltä osin kun on tehtynä. Hmmmm….

 

Paanuraita

 

Toisesta kulmasta vielä raitakuviota.

 

Raitaa koristeeksi

 

 

 

8 thoughts on “Kattotyömaalla”

  1. Kyllä näyttää paanutus hienolta ainakin maallikon silmin ja tuollaiset mahtavat eväätkin ja aurinkoinen sää…mitäpä muuta sitä enää tarvitseekaan :O)

  2. Kylläpä oli mukavaa lueskella pitkästä aikaa oikein antaumuksella Eevertin kuulumisia. Mahtavia kuvia, keväistä tunnelmaa ja kerrassaan rakastettavaa luettavaa. Upea katto ja kappelin kalusteet! WAUDE!!!

  3. Kattopaanut ovat munakennoa. Ensin meinasin jäätelö tms. tikuista, mutta tulisi liian saman näköistä ja tasaista. Tähän sopii mielestäni hieman rosoisempi ja epämääräisempi kate. Samankokoisiksi en palasia millään saanu, mutta en kyllä yrittänytkään. Joka leikkauspäivänä ihan eri kokoisia 😀

  4. Hieno tulee katosta! Tohon tehdasvalmisteiseen verrattuna aika eri arvokkaan näköinen on katto, jossa näkyy aito käsityön leima!

Vastaa