Valoa ikkunassa

Viikonlopun aikana on valmisteltu kappeliin ikkunoita.

Ja onhan niitä saatu tehtyä. Ja kiinnitettyä, joten siinä sitten ovat. Ja sillä hyvä.

 

Valoa ikkunoissa

 

Materiaaliksi valikoitui liivatelehdet. Lienee ihan passelia noin vanhaan rakennukseen. Kaupasta meinasin alkuun haalia erilaisia tai paremminkin eri valmistajien levyjä, mutta toisin kävi, sillä valikoimaa oli tasan yksi laatu. Siitä sitten valmistamaan sivuseinille ikkunoita. Rakennus on huomattavasti mukavamman näköinen kun on lasit ikkuna-aukoissa.

 

Ikkunan takana alttari

 

Ikkuna-aukot ovat saman kokoisia, mutta vain teoriassa 😀 Siispä jokaista pokaa sitten mitattiin ja soviteltiin ja leikattiin sopivan kokoiseksi. Ja sitten kun oli liimattu kiinni huomasin, että ihan poskellaanhan ne ovat. Tilannetta koitin parannella fiksaamalla reunoja. Tällä puolella on vielä ”saumaukset” mukapeittämässä virheitä reunoilla. Toiselta puolelta otin ne jo pois.

Mietin seuraavaa siirtoa 😉

 

Sisänäkymä

 

Sisänäkymä tällähetkellä tämmöinen. Tiilestä syntyi pikkuinen ikkunalauta. Se on ok ja hyvä. Pokat kaipaavat vielä jotakin hienosäätöä. Se on sitten huomisen juttu.

 

Avoin ovi kaikkien tulla

 

Ovi on avoinna ja suntiokin toivottamassa tervetulleeksi ilta hetkeen. Ei sitä tarvitse vielä valmista ja täydellistä olla. Hyvän hetken voi viettää vaillinaisessakin ympäristössä. Se on sitä elämää ja sen rikkautta.

 

Iltavirtenä tänään monelle tuttu viisu. Taitaa olla Pekka Simojoen käsialaa.

 

Olet valveilla (Matti ja Teppo- versiona – sopii näin tätikansalaiselle :D)

Illan rauha hiipii maahan meluisaan,
väsyneet se hiljaa peittää teltallaan.
Taivas on kuin käsi suren Jumalan,
yllä kaiken melskeen yllä maailman.
Herra öin ja päivin kiitän sinua, sillä tiedän että olet valveilla.
Herra öin ja päivin kiitän sinua, sillä tiedän että olet valveilla.

 

Ikkunan läpi näkyy alttarikukat

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Valoa ikkunassa”

 1. Loistava idea!!! Ikkunat näyttävät todella kauniilta ja valo siivilöityy niin tunnelmallisesti niiden läpi. Onnea hienosta työstä! Kati

 2. Kaunis näkymä kappelin ovesta sisään! Ikkunalasit liivateledistä on nappivalinta kivikirkkoon.

 3. Aivan mahtavan näköistä niin ulkoa kuin sisältäkin katsottuna. Nuo liivatteet sopivat kuin nenä päähän ja ihana on iltavirsikin. Todella tunnelmallisen näköistä ::O)

 4. Hienot on ikkunat, ja valittu lasi on aivan 1:1 elämän koneantiikkilasin näköistä :).
  Täytyy vain ihmetellä Eevertin ja teidän taitavuuttanne.

 5. Huippuidea käyttää liivatelehtiä! Kappeli on tunnelmallinen, kuvia katsellessani päässäni alkoi soida iltavirsi: Mua siipeis suojaan kätke, oi Jeesus Herrani…
  Käy hakemassa blogitunnustus (Kreativ Blogger-nappi) blogistani!

 6. Aivan ihastuttava kappeli. Täytyykin esitellä perheelle. Mitens nuo liivatelehdet… Maalasitko niitä jotenkin? Entä se ruudutus, miten sen teit?

  1. Liivate on ihan naturellia, eli en tehnyt sille mitään. Kaupassa oli vain yhtä merkkiä/laatua niin tyydyin siihen enkä lähtenyt muualle tutkimaan tarjontaa.
   Liivate sopii hyvin erilaisiin lasi juttuihin. Tosin kovin ei taida kosteutta sietää.

 7. Aivan ihastuttava kirkko. Ikkunat ovat piste i:in päälle! Liivate tosiaan on niin kauniskuvioinen, ettei parempaa olisi voinut keksiä 🙂
  Minulla on sinulle tunnustus blogissani!

  1. Kiitos Anja!
   Pitäis kirkkoa jatkaa kunhan kerkee. Kesävieraat ja työt pahasti haittaa harrastamista vaikka ajatuksia työn suhteen olisikin.

Vastaa