Saharainen retki

Viikolla Eevert kävi lämmittämässä vanhoja luitaan Saksanmaalla. Ja kyllä siellä lämmittikin ihan ytimiä myöten. Lämpötila oli tasaisesti päälle 30 asteessa käyden korkeimmillaan 39 asteessa.

Onneksi mies liikkui hauskalla avo-Smartilla ja sai tukka hulmuten viiletellä pitkin teitä. Avo-autolla huristeleminen oli oikeastaan aika mukavaa helteisessä säässä.

Reissun eräänä tutustumiskohteena oli Köln. Siellä riittikin tutkimista useammaksi päiväksi.

Kölnin tuomiokirkko

Tuomiokirkko oli niin suuri ja mahtava, että mies sai kulkea melkoisen etäälle Rheinin rantaan, että rakennus mahtui kokonaan valokuvaan.

Rantabulevardilla oli kauniina kesäpäivänä paljon ihmisiä liikkeellä nauttimassa lämmöstä.

Proomu joella

Joella liikkuvat laivat vetivät miestä myös tarkastelemaan niin rahti kuin huviveneidenkin liikkeitä isolla joella. Isoja ja pitkiä proomuja lipui tasaiseen tahtiin joella molempiin suuntiin.

Rheinin rannalla

Taustalla näkyvää rautatiesiltaa pitkin Eevert käveli useampana päivänä ylittäessään joen. Sillan molemmilla puolilla oli kävelytie jonka rautaiseen aitaan oli kiinnitetty kymmeniä tuhansia lemmenlukkoja. Melkoisen rakkauden täyteinen kaupunki – huokaili Eevert tutkiessaan lukkoja ja niihin kaiverrettuja tekstejä.

Lemmekäs silta

Kölnin lisäksi Eevert tutustui läheiseen Duisburgiin ystäväperheen opastuksella. Nähtävää ja koettavaa oli paljon. Muistiinjääneitä ja koskettavia hetkiä Eevert koki Legolandissa. Silloin oli ihan istahdettava hetkeksi penkille ja turistava paikallisen Lego-ukon kanssa päällimmäiset kuulumiset.

Lego-ukko ja Eevert

Muitakin tuttuja hahmoja piti tervehtiä ja hetken turista. Eevertin ehdonta suosikkikaartia ovat Harry Potter ja hänen ystävänsä.

Harry Potter ja Nimbus 2000

Lego-kaupungin rantakadulla oli kesäinen tunnelma.

Pienoiskaupunki Legopalikoista

Legojen jälkeen oli aika katsastaa kulttuuria. Oberhausenin Gasometer houkutteli seikkailijaamme näyttelyllään ja näköalatasanteellaan. Vanha kaasulaitos osoittautui varsin massiiviseksi rakennukseksi kun lähelle päästiin.

Gasometer

Näkymätkin ylhäältä näin kirkkaana päivänä upeat. Hieman tuuli leyhytteli yläilmoissa mutta se ei juuri viilentänyt 39 asteen lämmössä kuitenkaan. Sisätiloissa ja näyttelysaleissa kuumuus oli huumaavaa.

Näkymissä ei ole juuri valittamista

 

Reissun lopuksi Eevert huristeli vielä Drielandenpuntille eli tutummin  kolmen valtakunnan rajalle – Hollanti/Belgia/Saksa. Riemuissaan Eevert kiipesi kivipaaden päälle joka oli asetettu maiden rajojen kohtaamispaikkaan.

Rajapyykillä

Huippuja rakastava mies harrasti vielä kiipeilyä ja valloitti samalla reissulla Hollannin korkeimman kohdan. Hieman yli 300m merenpinnasta.

Huiputus!

Sellainen reissu tällä kertaa. Villahousut piti miehen kaivaa kotimökillään esille, sillä paluu 16 asteeseen tuntui todella kylmältä saharamaisen viikon jälkeen.

Lisää kuvia Eevertin matkakuvissa.

5 thoughts on “Saharainen retki”

  1. Oho Eevert on taas reissaamassa. Legot on minun mielestäni huippu keksintö. Niistä saa monenlaista kasattua ja niillä voi opettaa laskemaan ekaluokkalaisen tai nuoremmankin ja tunnistamaan värejä ja muotoja.

Vastaa