Keittiön kalusteet

Päätin vihdoin uskaltautua koskemaan Eevertin saamiin keittiön kalusteisiin. Maalausta ne kaipasivat. En ole kuitenkaan uskaltanut koska se ei ole ollut vahva laji. Sekoitin hyvin ohuen akryylivärin ja sillä uskaltauduin työhön.

Keittiön pöytä
Keittiön pöytä

Eevert tuumaili pitkään pirttipöydän väriä. Sukutalossa se oli ollut pinnoiltaan kirkkaan punainen, mutta sellaista ei Eevert kuitenkaan halunnut. Eevertin suunnitelmissa on rakentaa talo niin että se muistuttaa kaikesta mitä hän on lapsuudessaan kokenut. Kirkkaan punaiset penkit hän suosiolla jätti vain muistikuviin ja halusi keittiöön jotakin hieman maltillisempaa.

Keittiön pirttipöydän ääreen kaikki talon lapset kokoontuivat erityisesti maitoauton käynnin jälkeen. Silloin meijeristä tuli iso punakuorinen juusto talon tarpeisiin ja jostain kumman syystä ne ensimmäiset siivut maistuivat aina niin hyvälle. Muutenkin lapset ja aikuiset söivät eri vuoroissa, koska kaikki eivät yhtäaikaa mahtuneet kuitenkaan pöydän ääreen.

Eevertin muistoissa pöydän päällä oli vahakangas. Omenakuvioinen tai punainen keittöruutuinen olivat usein käytetyt kuosit. Nyt pöytä saa olla vielä ilman peittämistä, ehkä sitten joskus Eevert löytää juuri oikeanlaisen vahakankaan…

4 thoughts on “Keittiön kalusteet”

  1. Tosi nätit kalusteet. Törmäsin tänne sivuille Nukkekoti Kirvesmäen kautta, ja kivat sivut onkin. Onnea vielä arvonnan voitosta!

  2. Kiitos, onnetar yllätti minut täysin! Olen vieläkin hieman hämmentynyt tilanteesta.

  3. Kiitos vierailustasi. Ja täältä löytyi kiva blogi! Olet saanut tehtyä vaikka mitä ja just sillai kaikesta pikkutavaroista yhdistelemällä. Mulla on kotona todella paljon materiaalia kaikkeen, mutta huomaan että ajan kanssa kaikki ideat ovat kaikonneet ties minne. Jotenkin tuo Mummula aiheena jo rajoitti – siis mun mieltäni 🙂 Voisihan sitä silti tehdä vaikka mitä miniä ihan muutenkin vaan.

    Komea on pirtinpöytä ja penkit. Minulle maalaus on myös hiukan ”jännittävä” ´aihe – hyvännäköinen huonekalu saattaa mennä ihan pilalle mun maalaussession jlk 🙂

  4. Nukkekodin aihetta tai piirrettä mietinkin pitkään. Halusin saada siitä jotakin sellaista mihin voisi liittää mahdollisimman paljon elettyä ja elettävää elämää. Siksi päädyinkin tarinaan joka muistelee ja suunnittelee tulevaisuutta. Työ on vasta alussa ja tarinointi myös. Odotan jännityksellä sitä minne mennään.
    Kaikki kommentit ilahduttavat ja rohkaisevat eteenpäin. Oikein olen saanut ihmetellä itseäni kuinka voimauttavina tervehdykset voikaan kokea. Kiitos.

Vastaa