Haastetta elämään

Qaws lähetti haasteen vastailla laatimiinsa kysymyksiin näin blogin välityksellä. Eevert ottaa mielellään mukavan haasteen vastaan ja istahtaakin oikein takkatulen ääreen pohtimaan ystävänsä kysymyksiä.

1. Mitä kaikkea harrastat ja mikä on harrastuksista tärkein? Liitä kuvia mukaan.

Kaikkein mieluisin harrastus minulla on tarinoida täällä omassa talossani satunnaisten kävijöiden kanssa. Näin vanhalla miehellä on runsaasti aikaa ja päivätkin välillä pitkiä, joten jokainen vierailija saa sydämen ihanasti sykähtämään. Kahvipannu pöytään ja turinoimaan.

 

Kahvihetki odottaa

 

Nikkarointi ja toisten auttaminen ovat toinen rakas asiani elämässä. Moni kävijä on jakanut iloni elämän tukimisesta eri puolilla maailmaa. Matkustaminen ja paikallisiin kulttuureihin tutustuminen kiehtoo niin koti kuin ulkomaillakin. Kalaretket pikkukoira Tenhon kanssa ovat olleet riemukkaita.

 

Kalaretkellä

 

2. Mistä arkipäiväsi koostuu?

Päivät seuraavat toinen toistaan. Näin vanhemiten aamut alkavat aina vain yhä aikaisemmin. Ensimmäisenä aamulla kahvin keittoon ja lehden lukuun. Pikkuisen tarinointia kissan ja koiran kanssa. Sen perään onkin jo valmis arkisiin askareisiin. Vanhassa isossa talossa riittää tekemistä ja muistelemista. Kuten moni vieraistani tietää niin nautin suunnattomasti menneiden muistelemisesta. Vanhat talot ovat monet tarinat kuulleet  ja erilaiset kohtalot ovat seinähirsiinkin  syöpyneet ja sieltä ne kuiskuttelevat kun oikein tarkasti kuuntelee.

.
3. Jos saisit kolme toivomusta, mihin ne käyttäisit? Liitä kuvia mukaan.

Kolme toivomusta. Jaa-a. Toivoisin että elämässä olisi paljon vähemmän huolta ja murhetta. Sopivasti kullekin on hyväksi, mutta asioiden ja huolien kasaantuminen ei tee ihmiselle hyvää. Toiseksi toivoisin ihmisille sellaiset silmälasit joiden läpi on mahdollista nähdä ensin hyvät ja kunnossa olevat asiat. Silloin ne korjausta tarvitsevat näyttäytyvät varmasti enemmän ratkaistavilta. Kolmantena toivomuksena voisin tänään toivoa mukavaa makkaranpaistoretkeä Kalamajalle!

 

Makkararetkellä

.

4. Mikä on hulluin/sekopäisin ideasi/tekosi? Tekisitkö uudestaan?

Jaa, mikähän se sellainen oikein olisi. Hassupäisenä vanhuksena tuppaan laittamaan pääni välillä turhankin toivottomiin tilanteisiin. Erään kerran olin mielestäni rohkea ja lähdin tutustumaan saalistaviin petolintuihin. Mukaan samaan seurueeseen oli eksynyt muuan pikkukoira, joka sai oitis kehoituksen piiloutua esittelyn ajaksi huopaan. Sillä petolinnut mielellään pistelevät poskeensa pikkuisia koiria. Ja kuuleman mukaan myös kaikkea muuta mielenkiintoista ja liikkuvaa. Siispä poseeraukseni petolinnun kanssa jäi toteuttamatta, koska sen verran kiinnostuneena se kiinnitti terävän katseensä minuun. Huh, vieläkin pelottaa.

 

Pelottava petolintu

.

5. Viimeiset viisi vuotta. Mikä on onnellisin ja surullisin tapahtumasi?

Saada olla kaikkien lukijoideni ja vieraideni kanssa. Seikkailla blogista toiseen ja tutustua niin moniin eri nuketaloihin. Onnelliset pysyvät mielessä paremmin. Suru kuuluu elämään ja on kaikkine muotoineen myös muokkaamassa meistä juuri sellaisia kuin olemme. Surut täytyy surra, ei ne muuten helpota. Surematon suru jää möykyksi painamaan mieltä. Sellainen ei pidemmän päälle ole ollenkaan suotavaa. Surullakin on aikansa.

.
6. Jos saisit olla eläin, mikä eläin olisit? Miksi?

Ehdottomasti pingviini. Ne ovat kuin sukulaissieluja monella tapaa. Inhimillisiä ja porukassa viihtyviä oman tiensä kulkijoita.

 

7. Mikä on unelmasi? Aiotko toteuttaa sen, tai edes yrittää? Liitä kuvia mukaan.

Unelmissani kuljen kaikessa rauhassa lähes maailman katolla. Niissä ulottuvuuksissa ihmisen koko tässä maailmassa realistisoituu ja jos on vähänkään luullut itsestänsä jotakin liikaa niin palautuu todellisuuteen melko pian. Pieni on ihminen maailmankaikkeudessa.

 

Kaukokatselua

.

8. Mikä on lempikaupunki/paikkakunta Suomessa ja miksi?

Kotimaassa on paljon kauniita ja ihania paikkoja. Omat kotiseudut, jylhät metsät, tunturit ja kaikenlaiset luontokohteet ja erämaat. Niitä on paljon eikä niistä koskaan kyllikseen saa. Hiljaisuudesta ja rauhasta pidän myös. Kuvaksi tupsahti Valamo. Se ei kai kaikkein rauhallisin luostari ole, mutta mieli sielläkin saa levätä kun pääsee vierailulle.

 

Eevert Valamossa

.

9. Minne haluaisit matkustaa?

 

Maalmassa on vielä niin paljon tutkimattomia ja näleksimään jääneitä kohteita, että tutkimista riittää naapurin takapihalta Tiibelin huipuille saakka.

 

Tänne jäi vielä paljon tutkittavaa

.

10. Mitä tekisit jos saisit lotossa jättipotin? Liitä kuvia mukaan.

Ensimmäisenä taitaisin lämmittää saunan ja ryhtyä tuumailemaan vasta sen perästä.

 

Sauna

 

 

.

Ja haasteeseen tietenkin liittyy se, että se laitetaan eteenpäin!

Minä laitan sen Sinulle vierailijani. Niin juuri Sinulle! Älä ollenkaan katso taaksesi, ei siellä muita ole.

Alkuperäinen haaste:

Each tagged person must answer the 10 questions given to them by their ”tagger” and post it on their blog. Then, choose 10 new people to tag and link them in your post. Create 10 new questions for the people you tag to answer.

 

Kysymykseni – vain yksi:

Jos omaat nukekodin ja blogi on siinä olennainen osa tarinaa niin…

Kuinka oma nukketalosi ja siinä asustava näkyvä tai näkymätön asukas on syntynyt ja löytänyt persoonallisuutensa? Onko se osa Sinua vaiko täysin fiktiivinen hahmo?

 

Jos et omaa nukketaloa tai blogia niin kerro kuinka löysit Eevertin vieraaksi?

Vastata voit omaan blogiisi tai viestikenttään tähän jatkoksi. Ja tietenkin lähettää haasteen eteenpäin.

 

 

 

 

One thought on “Haastetta elämään”

  1. Ihania vastauksia…nyt en jaksa vastata kun täällä tautisena vierailen tällä kertaa…onneks tauti ei tartu :O))

Vastaa