Saunan rakennusta

Pitkän viikon jälkeen Eevert päätti keskittyä saunan rakentamiseen kaikessa rauhassa. Lauteet ja kiuas olivat jo aikaisemmin löytäneet paikkansa. Kaikenlaista vielä puuttuu, joten ei kun tuumasta toimeen.

Materiaalit kerättiin pöydälle ja alkoi tuumaustunti. Jonkin aikaa vierähti tarvikkeita katsellessa.

Sauna
Tarvikekasa

Pöydälle ilmestyi kahvitikkuja (olen taas juonut lisää kahvia!), foliovuoka, jokin koristeen osa (tuli dyykatuksi työpaikan jätehuoneesta) sekä lampun osia. Lisäksi liimaa.

Eevertin sauna on puulämmitteinen ja niin saunaan kuin koko taloonkin tarvitaan puunkanto-telineitä. Eihän sitä vanha mies kaikkea sylissään kanna kuitenkaan. Saunaan kelpaa ihan perusmalli, joten siitä lähdettiin liikkeelle.

Saunan valaistus oli toinen mietinnässä ollut asia. On olemassa mitä hienoimpia saunan valaisimia, mutta Eevertiä kiinnosti erityisesti se perus-säle-valo joka lienee Suomessa noin miljoonassa saunassa. Eevert onkin aina ihmetellyt kyseistä valaisinta. Miksi ihmeessä ne säleet ovat aina irti ja vinksin vonksin. Sekin asia valaistui kun pikku-valaisinta (2cmx2cm) sormiensa välissä ja liimavuorien kanssa kyhäsi kokoon. Säleiden paikallaan pysyminen tasaisin välimatkoin on lähes mahdotonta!

Valo siitä kuitenkin syntyi ja nyt Eevert näkee kylpeäkin ilman kynttilänvaloa. Vaikka romanttinen ja maalaisidyllinen sekin vaihtoehto on.

Sauna
Valaistunut sauna

Lähikuvista ei tullut kovin hyviä, joten tyydyn esittelemään niitä paikoillaan tällä kertaa. Tekstiilit ja pesupöytä sekä muuripata odottavat vielä vuoroaan…

Vastaa