Vuoden alkua

Eevert on tänään koonnut viimeisiä joulutavaroitaan talosta ja asetellut ne tarkasti taas paikoilleen odottamaan seuraavaa juhla-aikaa. Lämmöllä ja rakkaudella mies muistelee vaiheikkaista syksyä ja hymyilee itsekseen tyytyväisenä.

 

Mies kaulaliinassa
Mies kaulaliinassa

 

Ja mitähän sitä sitten tekisi – höpisee mies hiljaisessa talossaan ja siirtyy salin seinustalle tarkastelemaan saamaansa seinäkalenteria. Tämä se on hyvä ajannäyttäjä, ihastelee mies ja tutkii kaunista kuvaa joka somistaa tammikuun päiviä.

 

Kalenteri
Kalenteri

 

Sukulaistyttö on tehnyt kalenterin kuvittamalla se kahden karvaisen ystävänsä puuhailuista aina vuoden aikaan sopivasti. Tammikuun kuvassa ollaa lumilla. Aurinkokin jo hieman pilkistelee ja luo kuvaan odotettua valoa!

 

iitu ja Werneri
Iitu ja Werneri

 

Hauskaa tuntuu kaveruksilla olevan ja kova kiista kapulasta. Eevert naurahtelee itsekseen sen verran että oma pikkukoira Tenhokin tulee vierelle katsomaan pää kallellaan isäntäänsä. Mitähän se vanha hassu on taas keksinyt?

Kuulehan Tenho, tänään se on hyvä päivä ryhtyä muistelemaan. Jotakin on jo pidemmän aikaa koittanut putkahtaa mieleen, mutta hieman on antanut odotuttaa… Saunatontusta se jotenkin lähti… Mitäpä jos ryhdytään porukalla muistelemaan? Tenho haukahtaa kuin hyväksyäkseen miehen jorinoinnin ja saa rapsutuksen palkakseen.

 

Kunnon muisteloihin tarvitaan aina evästä! Tälläkertaa eväspaketin on laittanut Eevertille joukko viehättäviä Rouvia. Onkin oikein kunnon hampurilainen. Tuon kun saa syötyä niin saattaa sen verran ramasta, että kunnon unista ja muistikuvista varmasti löytyy se tulollaan oleva muistokin.

 

Makea hampurilainen
Makea hampurilainen

 

Saattaa siihen muistoon liittyä myös jotakin punaista ja raitavaa… jokin häivähdys tutusta kuosista… Aivan on kielenpäällä… älähän Tenho hätäile!

Muistoa helpottamaan Eevert ottaa esille saamiaan kankaita ja hypistelee niitä herkillä sormillaan. Tämä on kuin isomummun pöytäliinaa ja tämä kuin pellavainen laudeliina vanhassa savusaunassa… savusanassa… savusaunassa… Siinä se Tenho oli! Se muisto! Nyt lähdetään homiin. Käytpä hakemassa talutin niin lähdetään pihalle!

 

Lahjakankaat
Lahjakankaat

 

Mahtavan kankaisen yllätyksen on lähettänyt Eija. Lämmin kiitos jälleen. Muistojen taloon löytää nämä tiensä ennenpitkää.

 

 

 

5 thoughts on “Vuoden alkua”

 1. On Eevertillä hieno kalenteri 🙂
  Onhan Eevert huomannut että joululahja kaulaliina on kudottu AloeVera-langasta, jolla ilmeisesti on jotain terveysvaikutuksia? Tai näin sukulaistytölle kerrottiin sillon kun lanka hänelle toimitettiin viime vuonna synttäreiden aikoihin 🙂

  1. No ilmankos se onkin ollut tiiviisti kaulassa siitä saakka kun kaulaliinan sai.

 2. Oikein mukavaa vuoden alkua Eeverttille. Kappelin valaistussysteemi vaikuttaa oikein näppärältä ja hyvältä!

 3. Hyvää vuodenalkua ja kiitos tästä hauskasta sivustosta. Nukkekotia (lasten vanhaa) olen aloittamassa sisustamaan ja suunnittelutyötä olen jo tehnyt monia vuosia.
  Tuosta kappelista sainkin hyvän idean lisää – taidan tehdä tsasounan savesta! Eevertille pitkää ikää!

  1. Mukavalta kuulostaa! Minäkin suunnittelin tai salaa haaveilin vuosia ennenkuin kohdalle tuli aika ja tilaisuus talon rakentamiseen.
   Hauskaa on ollut ja monta asiaa tullut siinä sivussa opittua.

   Eevert kiittää saamastaan toivotuksesta!

Vastaa