Putous

Putous on suomalainen viihdeohjelma, jonka esittäminen alkoi MTV3-kanavalla 9. tammikuuta 2010. Ohjelmassa näyttelijät esittävät erilaisia sketsejä puolentoista tunnin ajan suorassa lähetyksessä. Osa sketseistä on nauhoitettu etukäteen. Käsikirjoitettujen osioiden lisäksi näyttelijät joutuvat esiintymään improvisoiden. Lisäksi olennainen osa ohjelmaa on Vuoden sketsihahmo -kilpailu.

Eevert ilahtui suuresti saatuaan kutsun katsomaan kuinka ohjelmaa tehdään itse paikan päällä.  Siispä suuntana MTV3 studiot ja Pöllölaakson ihmeellinen maailma.

 

Maikkarin edessä
Maikkarin edessä

 

Etuovesta Eevert ei sisälle päässyt, mutta pitihän se oma kuvaus siinä suorittaa. Sohjossa ja lumessa mies päätti lähteä ihmiskulkueen perässä kulkemaan ja kiertämään pöllölaaksoa ympäri. Aika paljon matkalla oli 10-vuoden molemmin puolin olevaa kokelasyleisöä. Pian oli alkamassa illan Putouksen kenraaliharjoitus.

Kenraaliharjoitus vedetään läpi samoin kuin ohjelmakin – mainoskatkoja myöten. Näin saa toteuttaja-porukka kokemuksen siitä että suoran lähetyksen aikataulut pitävät. Tarkkaa puuhaa, tuumi Eevert kuunnellessaan lattiamanun tarinointia ennen esitystä.

 

Lattiamanu
Lattiamanu

 

Lattiamanu oli melkoisella huumorilla varustettu itsekin, joten hauskasti oheistettuna yleisö osasi toimia hyvin yhteen esitysten kanssa. Eevertin kädet olivatkin helakan punaiset kaiken taputtamisen jälkeen. Joskus oli oikein taputettava kädet ylhäällä niinkuin manu tässä opastaa.

Riittävän opastuksen jälkeen päästiin itse asiaan. TV:stä tutut hahmot ja esiintyjät vilahtelivat niin näyttämöllä kuin kulisseissakin tarkasti suunnitellun järjestyksen mukaisesti. Vaikka ohjelmassa on paljon tilaa spontaanille improvisoinnille on runko ja käsikirjoitus kuitenkin olemassa.

 

Studiossa
Studiossa porukka koolla

 

Eevert ihmetteli kuinka nopeasti ammattilaiset siirtyivät tilanteesta toiseen. Monien asioiden välillä ei monia minutteja ollut ja silti he olivat järjestyksessä ja freesinä kaikessa rauhassa aloittamaan uuden kohdan. Erityisesti Eevert ihmetteli ohjelman viehättävien naisten mudonmuutoksia. Mihin ihmeeseen ne omat hiukset laitetaan siksi aikaa kun on peruukki päässä?!? Kaikilla pitkät ihanat hiukset.

 

Uutis-studiossa
Uutis-studiossa

 

Tärkeimmät uutisetkin tuli taas kuultua ihan paikan päällä. Suomen historia sai aivan uusia ulottuvuuksia ja Eevert päättikin ottaa kansallishistoria uudelleen tutkintaan kunhan kotiin pääsee.

 

Kamerarivistö
Kamerarivistö

 

Kameroita kuvauksissa oli paljon. Maassa, vyöllä, nosturilla. Jaa-a, ei tainnut Eevert osata kaikkia edes laskea yhteen. Mielenkiintoisia ja komeita ne olivatkin. Kaikenlasita liikkuvaa osaa ja jokaisen takana ohjaimissa vankkaa ammattitaitoa.

Kuten arvaattelin, niin olihan Eevertin tutkittava mainoskatkon aikana edes vähän lähintä kameraa.

 

Eevert kameramiehenä
Eevert kameramiehenä

 

Kevyesti liikkui, vaikka oli iso laite. Taisi korkeus olla paljon miehen yläpuolella 🙂

Sketsihahmojen ilmestymistä tietenkin odotettiin kiihkeästi yleisössä ja lopulta sekin aika koitti ja hahmot saapuivat kisailemaan päivän teeman mukaan.

 

Hahmokisa
Hahmokisa

 

Ohjelma pian päättyi ja hamoistakin putosi yksi pois. Se oli vain leikkiputoaminen kun kerran vain harjoiteltiin. Illalla sitten nähdään se oikea tilanne. Jännittävää oli odottaa leikkiputoamistakin.

Kenraaliharjoituksen kohokohtana ja Eevertin vanhan miehen sydäntä tykyttämässä oli ihailemansa Iina Kuustonen. Hetken aikaa mies viihtyi Iinan seurassa eikä olisi millään lähtenyt jatkamaan matkaansa. Hyvillä mielin ja ihailijakuva mukana oli hyvä palata kotiin.

Eevertin hymystä kyllä huomaa, että on päässyt mieluiseen paikkaan. Kaunis hymy on Iinalla. Kiitos hetkestä!

Yksi ainoa kuva otettiin ja kyllä tuloksesta huomaa että kameran edessä on ammattilainen joka on niin luontevan kauinis ja ajantasalla häviävän pienessä hetkessä.

 

Iina ja Eevert
Iina ja Eevert

 

Edellisenä vuonna Eevert sai kortin, jota ihastellessa on kulunut hetki jos toinenkin.

 

Jani-Petterin kortti
Jani-Petterin kortti

 

Melkoinen faniretki.
Kiitos Pave, joka antoi mahdollisuuden päästä seuraamaan ohjelman tekemistä.

Kiitos Putouksen väki – olette livenä aivan ihania!

Kiitos maikkarin väki – teette ihmeitä lyhyissä väleissä ihanissa Reiskoissanne!

Kiitos Iina!

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Putous”

  1. Kiitos Eevert! Ihana kurkstaa edes näin vähän ohjelman taa. Yksi lemppari ohjelma. Miten on Eevertin sydän selvinnyt Iinasta…

  2. Onpas taas Eevertti päässyt yllättämään erikoisella käynnillään ja uuttakin on tullut ihan Enklannista asti… Vuodatus on muutostilassa ja siellä ei ole vielä palautuneet seuraamani linkit joten en tiedä yhtään mitä kellekin kuuluu…Toivottavasti jossain vaiheessa palautuvat… Eevertin blogin löysin kun muistin millä nimellä hakea…. :O))

Vastaa