Kappelilla 2

Kappelin viimeistelytöitä riittää. Tänään ongelmalliset pyöreät ikkunat saivat puuttuvat lasit. Etuoven yläpuolella olevaan ikkunaan oli suunnitteilla jonkin sortin ikoni. Monia ehdotelmia on tullut omista löydöistäni kuin myös ihanien lukijoiden kautta.

Kappeli on rakentunut sitä mukaa kun ideoita on tullut ja jos nyt aloittaisin alusta niin ehkä rakentaisin sen kokonaan toisin. Erityisiä suunnitelmia ei missään vaiheessa ole juuri ollut.

Ikkunoita olisi tietenkin pitänyt ajatella jo alkuun 🙂

Viime vuodenvaihteessa löysin lasisen avaimenperän jossa oli ikoni.

 

Yläikkuna
Yläikkuna

 

Kyllähän sen ikkunaan sai ihan hyvin, mutta ei alkuunkaan niinkuin olisin mielikuvissani unelmoinut. Ja tälläkertaa luonnossa lopputulos on paremman näköinen kuin kuvassa. Valo heijastuu kappelista luonnollisemmin lasin läpi kuin tyhjästä reijästä.Takaikkuna sai myös reunat, mutta toistaiseksi se on vielä ilman ikkunalasia.

Ja niinkuin ikkunasta huomaa. Se ei enää työskentelyn tässä vaiheessa ole edes pyöreä. Pakkeli, jolla kappeli on kauttaaltaan päällystetty ei ole tasaisena sen paremmin ikkuna- kuin oviaukoissakaan.

 

Näkymää
Näkymää toisella valolla

 

Kappelissa on kahdenlaista valoa. Toinen hieman kylmempi ja on kappeli kattoon kiinnitetty led-valo. Toinen valo tulee roikalla takaikkunasta sisään ja on siis varsinaisesti asentamaton. Nämä sähköistyksetkin pitäisi ajatella siellä ihan alkuvaiheissa 😀

 

Ovenpieli
Ovenpieli

 

Oviaukkokin sai viimestelynä (ei varmaankaan mikään viimeinen viimestely) oven pielet. Menetelmänä edelleen munakenno. Tässä rakennuksessa melko monessa kohdin on turvauduttu munakennoon. Melkoisen monikäyttöinen materiaali.

Kappeliin on olemassa myös ovi-pala. En tiedä tuleeko se koskaan paikoilleen. Toistaiseksi se mahtuu vielä oviaukkoon, tosin ei ihan tiivis taida olla.

 

Vähän eri kulmasta
Vähän eri kulmasta ja lyhdyn polttimokin lähtenyt omille teilleen 🙂

 

 

Oikein hyvää sunnuntaita kaikille vierailijoille.

 

 

 

5 thoughts on “Kappelilla 2”

  1. Hiano!
    Et ole ajatellu osallistua kansalaisopiston tiffanylasi-kurssille ja tehdä kappelin ikkunamaalauksia ihan urakalla? 😉

  2. Kyllä tämä kappeli muuttuu kerta kerralta kutsuvammaksi ja kutsuvammaksi, onnistunut olet. Tuo ikoni-ikkunakin on aivan ihana. Tuolla istusi mielellään hetken ja hiljentyisi.

  3. Olette te Eevertin kanssa taitavia. Olen hieman sitä mieltä, että kun itse tekee, niin saa se kädenjälki näkyäkin. Minun silmääni minimaaliset mittavirheet eivät haittaa. Hieno on.

  4. Tämä kappeli on kyllä niin kaunis. Olet tehnyt taidokkaita ja harkittuja yksityiskohtia, kuten tuo ikonikkunakin.

Vastaa