Ihan pihalla

Leppeät ja kesäiset kelit ovat vieneet Eevertin pihapuuhiin ja varsinaiset näpertelyt ja rakentelut ovat jääneet vähemmälle. Paljon on ollut luonnossa ihmettelemistä kun kesä saapui aivan kuin varkain pitkän odotuksen jälkeen.

Pihalla on paljon ihmeteltävää.

Monenlaiset öttimöntiäiset tekevät työtään pihapiirissä. Joku kuljettaa maan ravinteita paikasta toiseen, jonkun tehtävänä on siirrellä siitepölykuormia oikeille paikoilleen, kolmannet pitävät huolta maan kuohkeudesta. Paljon on lähes silmän huomaamatonta työtä kokoajan menossa. Luonnon ystävänä Eevertillä kuluu hetki jos toinenkin pihan ölliäisten seurassa. Lempeästi hän niille jutustelee ja tuntuvat tulevan oikein hyvin toimeen keskenään.

 

Öttimöntiäinen
Öttimöntiäinen korrella

 

Pian lumien lähdettyä Eevert puhdisti ja laittoi kuntoon pikkulintujen juoma-altaan. Kovasti olivat pienet ystävät jo odotelleet raikasta vesilähdettään. Eikä aikaakaan kun jo ensimmäinen rohkelikko saapui maistelemaan maljasta.

 

Juomavieras
Juomavieras

 

Vesialtaassa on juomisen lisäksi oikein mukava välillä kylpeä ja silloin onkin melkoinen roiskutus altaalla. Jotkin kosiokaverit tulevat yhdessä paikalle ja viihtyvät altaan reunalla pidempäänkin toisiaan katsellen.

 

Lyhty ja lintu
Lyhty ja lintu

 

Pienten ystävien iloksi Eevert on asentanut altaalle lyhdyn, jonka pitäisi illan hiipuessa hieman valaista aluetta ja ilahduttaa myöhäisempiäkin kävijoitä. Joitakin muita pikkuystäviä on altaalla tavattu – siilejä ja kissoja. Raikas vesi näillä helteillä on monen luonnon eläimenkin tarpeiden huomioimista.

 

Muitakin peltotöitä on ystävämme tehtinyt tekemään pihamaalla. Valtaisa tilliviljelmä on hyvässä kasvussa ja kerryttää satoa varmasti kesän aikana.

 

Tilli
Tilli

 

 

Pöllönpoikaset ovat jo lentäneet pesästä lähipuun oksille ja varttuvat kovaa vauhtia.

Sensijaan muissa kesäpesissä on vielä paljon hellyttävää seurattavaa. Mustahaikaran pesällä on jo kaksi pikkuista poikasta hellässä hoidossa. Kuvaa klikkaamalla pääset pesälle.

 

Mustahaikaran pesällä
Mustahaikaran pesällä

 

Näillä terveisillä Eevert toivottaa kaikille oikein hyvää kesäistä viikkoa!

 

____________________________________

Kuvat Siipan lukuunottamatta haikaraa ja lyhtyä

 

 

3 thoughts on “Ihan pihalla”

  1. Kesäinen tunnelma välittyy näistä, ihanat. Ja tuo pesäkamera on huippu juttu. terveisiä Eevertille

  2. Hei pitkästä aikaa!

    Olipas mukavaa taas käydä katsomassa Eevertin kuulumisia. Paljon on taas tapahtunut ja onnittelut myös kolma nesta sijasta… ei ole mikään ihme et Eevert pääsi palkintosijoille, on täällä aina niin mikavaa käydä 🙂
    Hyvää kesää teille sinne, mielenkiinnolla taas täällä kyläillään.. Terveisin täältä ukkosen paukkeesta. 🙂

Vastaa