Pihalla

Kappelin siirryttyä väljemmille vesille Eevert on hiljalleen valtaamassa pihapiiriään takaisin.

Kesä on jo hiipumassa tältä erää, mutta se ei ole ahkeraa talon isäntää haitannut. Myöhäiset ruusulajikkeet ovat intoutuneet kukkimaan kun saivat valoa ja hyvää hoitoa.

 

Ruusut
Ruusut

 

Nurmikko paikoitellen jäänyt huolittelematta, mutta ymmärtäähän sen kun puutarhan on täyttänyt kappeli-työmaa jo pitkään. Eevertin vanhassa varastorakennuksessa majailleet pienet pitkäkorvaiset ystävät ovat päässeet jalottelemaan pihalle. Innoissaan ne hyppivät ja pomppivat ruohikolla ja kävijöiden jaloissa. Moni talossa piipahtaja on tuonut tullessaan pikkuisia tervehdyksiä kaniperheelle.

 

Kanit
Kanit

 

Pienten pupujen kassa intoutuu välillä Tenho-koirakin leikkimään. Aikojen kuluessa niistä on tullut hyvät kaverukset. Eläinten pyyteetöntä iloa on hyvä katsella seinustan penkiltä lehden lukemisen välillä. Penkki on hyvässä paikassa, siihen paistaa aurinko pitkin päivää ja lämpöä riittää vielä näin myöhäiskesälläskin.

 

Lukupenkki
Lukupenkki

 

Puutarhakalusteet ovat lähes kaikki paikoillaan. Puutarhapöytä on vielä jossakin kadoksissa, mutta kunhan istuskelemaan pääsee niin sehän se mukavaa on.

Pissaavan pojan patsaan Suntio jätti mielihyvin Eevertin pihalle lintujen iloksi. Se ei mahtunut millään Kirkkotarhan suunnitelmiin. Mikäpä siinä, tuumi Eevert ja asensi pojan pihan takanurkalle.

 

Manneken piss
Manneken piss

 

Siellä se nyt lorottelee ja pihan pikku siivekkäät saavat tarvitsemansa kylpy ja juomapaikan.

Taitaa isommat pihatyöt jäädä suosiolla ensi kesään – tuumii Eevert ja hakee vielä toisen aamukahvikupillisen seurakseen, kun ei malta pihalta vielä sisälle siirtyä.

 

5 thoughts on “Pihalla”

  1. Kyllä on Eevertin puutarha mallillaan. Kaikki viihtyvät, niin kasvit kuin eläimet. Ja tietysti Eevert itse.
    Aiemmassa postauksessa oli mahtavaa laulantaa. Kyllä on suntiolla komia ääni. 🙂

  2. Hei, en löytänyt sähköpostiosoitettasi, laittaisitko mulle viestiä: vallinevas(at)gmail(piste)com, kun voitit yllätyspalkinnon blogissani 🙂
    Saara (saarannnukkekoti)

Vastaa