Sieniretki

Syksyinen metsä houkuttelee Eevertiä aistimaan ja nuuhkimaan maan tuoksuja. Hiljalleen kesäinen vihreä on väistymässä ja monet syksyn värit valtaamassa maisemaa. Koivujen keltaisia lehtiä näkyy maassa jo paljon.

Aamuvarhaisesta Eevert ryhtyi valmistelemaan metsäretkeä. Eväät reppuun ja kahvia mukaan. Sieniveitsi ja pikkuinen kori matkaan, sillä koskaan ei tiedä mitä metsällä on annettavanaan näinä aikoina.

Eevertin seuraksi metsään lähti Neito ja Nuorukainen. Pian jo löytyikin ensimmäiset sienet poimittaviksi.

Sienen puhditus
Sienen puhditus

 

Komea kanttarelli se olikin. Kelpaa pannulle kaittaa kunnon voikimpaleen kanssa ehdotteli Eevert.

Kostean ja sateisen yön jälkeen sieniä löytyikin hyvään tahtiin. Korinpohja täyttyi hetkessä ja lisäksi löytyi repusta vielä paperipusseja joihin kerätä herkkuja. Jonkin aikaa kerättyä oli aika miettiä mukavaa kahvittelupaikkaa. Kaitalammen nuotiopaikalla näkyi olevan runsaasti väkeä, joten tämä porukka jatkoi lammen päätä kohden toiselle nuotiopaikalle.

 

Kaitalampi
Kaitalampi

 

Tulet olivat siellä jo valmiina ja metsässä retkeillyt perhe koirineen ja lapsineen evästelivät levollisen luonnon keskellä. Eevert huomasi kuinka lapset tuntuivat nauttivan jokaisesta hetkestään nuotion ja vanhempiensa kanssa. Ihan meinasi vanhan miehen silmäkulma kostua sitä idylliä seuratessa. Perheen isän kanssa tuli jorinoitua päivän kuulumiset siinä samalla kun Eevert penkoi makkaroita repustaan.

 

Makkarat paistumassa
Makkarat paistumassa

 

Hiilloksesta ei ollut vielä tietoakaan, mutta makkarat pääsivät lämmittelemään grillin reunamille. Perheen isän ohueksi pilkkomat puut paloivat iloisesti ja nopeasti, joten pian olisi kunnon hiillos missä grillailla.

 

Kuksa
Kuksa

 

Eväiden päälle kunnon kahvit! Neito ja Nuorukainen tosin olivat sitä mieltä että Eevertin kahvi on turhankin vahvaa ja jättivät kuksanloput juomatta. Mitä nyt vähän poroja seassa, yritti Eevert selitellä. Hyvältä se maistui ja kuuluuhan sitä kunnon kahveissa vähän aromiakin olla.

 

Sienisaalis
Sienisaalis

 

Kori oli jo kukkuroillaan. Kilpaa nuorten kanssa sieniä tunnisteltiin sienioppaan avulla ruokailun lomassa. Melkein kaikki tuli tunnistettua, joten eiköhän nämä tule kotiin kannetuksi ja valmistetuksi talven varalle.

 

Suppilovahverot
Suppilovahverot

 

Paluumatkalla Eevert osui vielä hyvään sienipaikkaan. Ei tullut turhaan kasteltua jalkoja kokonaan. Eevertillä ei tietenkään ollut saappaita jaloissaan ja niin vain humpsahti vesisuppaan molemmilla jaloillaan sääriään myöden, nähtyään hieman kauempaa oivan aarrepaikan, jota kohti lähti katse terävänä suunnistamaan, ettei vain hukkaisi kohdettaan.

 

 

4 thoughts on “Sieniretki”

  1. Voi, kun pääsin nostalgisiin kuviin. Tuolla olen itsekin istunut tulilla ja uinut Kaitalampea ympäriämpäri. Luukki onkin hyvää sienimaastoa, itse muistan varsinkin kauniit herkkutatit sieltä!

Vastaa