15.12. Kolmas Adventti

Tänään on jo kolmas Adventti. Niin se vain aika rientää, tuumii Suntio astellessaan tutuun tapaansa Kappelille valmistautumaan päivään.

Kappeli on saanut koristeita ja hiljalleen muuttumassa juhlalliseksi tilaksi.

 

Käädyt
Käädyt

 

Suntio on lisännyt kuuseen kulta- ja hopeakäätyjä. Kilvan ne kimaltelevat kynttilöiden kanssa ja tuovat arvokkuutta tunnelmalliseen tilaan.

Kynttilät ovat lisääntyneet ja tänään adventtikynttelikköön sytytetään uusi kynttilä. Nyt siellä palaa jo kolme kynttilää. Kolmas kynttilä kertoo rauhasta. Rauha tarkoittaa sitä että ei tarvitse pelätä – ei toisia ihmisiä, ei vieraita valtioita eikä mitään pahaa.  Rauha on ihmiselle tärkeä asia. Kolmannen kynttilän sytyttäminen on Suntiolle ollut aina merkittävä tapahtuma. Sellaisen kynttilän voisi sytyttää vaikka joka päivä että muistaisi sen merkityksen. Rauha alkaa usein itsestä.

Heprean kielen rauhaa tarkoittava sana shalom tarkoittaa kaikinpuolista eheyttä, hyvinvointia ja terveyttä, ei vain sodan tai riitojen puuttumista. Ihmiset tervehtivät toisiaan toivottamalla rauhaa samalla tavalla kuin me sanomme täällä päivää.

 

Kolmas kynttilä
Kolmas kynttilä

 

Kauniisti ne heijastuvat takana olevalle seinälle ja tuovat eloa ja iloa lepattaessaan villisti aina kun Kappelin ovi aukeaa. Aivan kuin ne tervehtisivät jokaista tulijaa.

Tänään lauletaan jo kolmas säkeistö kynttilänsytytysvirrestä 13.

.

Nyt loistaa kolmas kynttilä,
niin kirkas, kutsuva.
Oi, kohta meille kuningas
jo syntyy tallissa.

.

Tänään saamme kurkistaa kedolle missä paimenille sanottiin: Älkää pelätkö.

Nokian seurakunnnan Netti-tv lähetystä on moni kirkkovieras jo kovasti odottanut.

.

.

Kirkkohetken päätyttyä Suntio siirtyi ovelle ja toivotti jokaiselle lähtijälle rauhaa ihan kädestä pitäen.

.

Ovella
Ovella

 

Siinä ovensuussa Suntio sai monta halausta ja rauhantoivotusta myös itselleen. Hymyhuulin kirkkoväki palasi omiin askareisiinsa. Suntio kuunteli etääntyvien askelien ääniä ovella niin kauan kuin suinkin niitä kuuli. Hän huomasi olevansa onnellinen. Niin paljon hyvää ja onnellista elämässä oli että kiitollisuuden mittaa ei oikein osannut edes määritellä. Taisi pienen pieni kyynelkin vierähtää Suntion poskelle siinä seisoessan.

 

Näillä sivuilla voit seurata joka päivä Eevertin ja Suntion valmistautumista Jouluun. Herrat ilahtuvat jos jätät viesin ajatuksistasi tai vaikka muistoistasi mitä tarinointi sinussa herättää.

Kiitos.

 

4 thoughts on “15.12. Kolmas Adventti”

  1. Kaunis tuo ovella kuva. Kyllä kelpaa suntion tervehtiä kappelin ovansuussa tulijoita ja lähtijöitä. Hyvää 3 adventtia teille kaikille!

  2. Ihanat jouluvalmistelut menossa! Itselläni on minihommelit jääneet kokonaan töitten takia, mutta toivottavasti se kipinä taas löytyy. Oikein hyvää joulunalusaikaa tänne Eeverttilään toivottavat kaikki Pahtarovan otukset!

  3. Kyllä tuo tunnelma tuolta kirkon kautta virittyy. Itse kävin viime tostaina Jämsän kirkossa kuuntelemssa Arja Korisevan joulukonserttia

Vastaa