22.12. Neljäs Adventti

Tänään on neljäs Adventti. Joulu on jo niin lähellä että ihan jo kutkuttaa vatsanpohjasta. Tai ainakin Suntiota kutkuttaa. Suntion mielestä joulussa on parasta juuri se odottaminen ja valmistautuminen. Joka vuosi hän yhtä innokkaasti ja antaumuksella valmistelee Kappelin joulua.

 

Alttarikukat
Alttarikukat

 

Alttarikukat ovat vaihtuneet värikkäämmiksi. Kauniit joulunpunaiset kukat sopivat hyvin alttarille ja juhlistamaan lähestyvää suurta juhlaa.

Neljäs adventtisunnuntai on omistettu lasta odottavalle Marialle, mutta oikeastaan evankeliumi kertoo enemmän Joosefista. Ikään kuin esikuvana kaikille tavallisille ja hiljaisille ihmisille. Tämä kirkon historiassa ja Raamatun kertomuksissa varjoon jäävä mies, Joosef, on olennainen linkki Jumalan pelastustekojen suunnitelmissa.

 

Neljä kynttilää
Neljä kynttilää

 

Tänään Kappelin kynttelikköön syttyy kaikki kynttilät. Valo laajenee pienessä kirkossa ja muistuttaa joulun salaisuuden lähestymisestä. Neljäs kynttilä kertoo meille rakkaudesta joka on kristillisen joulun keskeistä sanomaa. Jeesuksen syntymä kertoo äiti-Marian merkityksestä. Tämä päivä on myös Marialle omistettu päivä. Jumalan rakkaudesta meitä ihmisä kohtaan kertoo Jeesuksen syntymä ihmiskunnan keskelle. Merkittävä kynttilä tuo viimeinen, mietiskelee Suntio sytyttäessään kaikki kynttilät.

Tänään Kappelissa lauletaan monelle tuttuja ja rakkaita joululauluja. Maa on niin kaunis – on laulu jonka lähes jokainen osaa ulkoa. Se kertoo lähestyvästä pyhästä yöstä ja tuosta Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan. Tänään on vieraanamme Juha Tapio jonka johdattamana voimme kaikki laulaa yhdessä.

.

.

 

Virren 30 – Maa on niin kaunis sävelmä on peräisin vuonna 1842 ilmestyneestä sleesialaisten kansanlaulujen kokoelmasta. Sanat sielujen toiviotiestä on monet kokeneet haaveellisiksi ja runollisiksi. Vasta viimeisessä säkeistössä kerrotaan mikä on se laulu joka vie kohti taivasta. Se on enkelien kiitosvirsi joka siellä kedolla kauan sitten kaikui paimenien ja koko ihmiskunnan toivoksi.

Suntion mielestä virttä voidaan veisata kaikkina vuoden aikoina, sillä kaikki ne ovat kauniita ja niillä on oma viehätyksensä. Poikasena Suntio on laulanut sitä monilla leireillä illan viimeisenä lauluna. Joulun tulisikin saada säteillä siunauksellaan kaikkina vuoden päivinämme. Niin se vaan on.

Yhteisen virren jälkeen on aika keskittyä tämän päivän kertomukseen. Joulun salaisuuden tutkiminen on edennyt jo neljännen adventin ajatuksiin. Nokian seurakunnan Netti-tv:n kautta voimme seurata kertomuksen päätökseen.

.

.

Lämmin kiitos Nokian seurakunnalle!

.

Näillä sivuilla voit seurata joka päivä Eevertin ja Suntion valmistautumista Jouluun. Herrat ilahtuvat jos jätät viesin ajatuksistasi tai vaikka muistoistasi mitä tarinointi sinussa herättää.

Kiitos.

 

 

 

3 thoughts on “22.12. Neljäs Adventti”

  1. Lauloimpa mukana meille niin kauniin maan, luminen Jouluinen keli täällä pohjoisessa. Terveisiä Eevertille ja Kiitos Joulukortista ja kalenterista!

  2. On niin mukava seurata Eevertin ja muiden joulukalenterissa vilahtelevien jouluun valmistautumista. Maa on niin kaunis on yksi minunkin rakkaimmista joululauluistani.

  3. Joululauluja minäkin kävin laulamassa tänään kirkossa ja samalla osallistuin oman suntioni kanssa kolehdin keräämiseen ;O)

Vastaa