Huolinukke surisee puolestasi

Tunnetko Guatemalan huolinuket?
Tarinan mukaan guatemalalaiset lapset kertovat pienelle nukelle iltaisin huolensa ja laittavat nuken tyynyn alle. Nukke suree lapsen puolesta ja huolet tai murheet eivät häiritse unta. Nukkeja annetaan usein lahjaksi elämän eri taitekohdissa ja niitä on usein jopa yksi jokaiselle viikon päivälle, paitsi sunnuntaille koska se on pyhitetty muulle kuin murehtimiselle.
Huolinuket tai enkelnuket
Huolinuket tai enkelnuket
 Askarteluun tarvitaan piippurasseja tai pakastepussin sulkijoita (valkoisia, noin 7–8 cm pitkiä pussinsulkijoita. Tarvitset niitä 2 kpl / nukke). Puuvillalankoja, liimaa sekä pieniä kangastilkkuja ja sakset yms. somistustarviketta mahdollisuuksien mukaan.
Ohje
Ohjekuvat

Pienet nuket voivat asustaa vaikka tulitikkurasiassa, joka on sisustettu sopivasti tai niille voi tehdä isomman kodin sopivasta rasiasta.

Huoletonta viikkoa kaikille!

Ps. tänään piti hurahtaa minimaailmaan mutta aika ajoin kipeytyvä peukalontyvi lopetti kaikki aikeet heti alkuunsa. Kuvan enkelnuket ovat syntyneet kesän leirillä ja ovat palvelleet sieltä saakka. Kuvasarjan olen tehnyt aikaisemmin ja käyttänyt eri yhteysissä kun isommalle ryhmälle on nuken ohjetta opastettu.

4 thoughts on “Huolinukke surisee puolestasi”

  1. Sievät nuket! Sain huolinuket joitakin vuosia sitten hyvältä ystävältäni. Tyynyn alla en ole raaskinut niitä litistää, vaan ”asuvat” sievässä lasturasiassaan yöpöydälläni. Liekö heissä kuitenkin syy siihen, että lähes poikkeuksetta nukun tosi hyvin!!! Kiva kun esittelit ja annoit vielä teko-ohjeetkin näille.

  2. Minullakin on vanha huolinukke jossain. Ei ole vissiin ollut huolia kun en tiedä tarkkaan missä se on. Käytän tätä ohjetta jos äkillinen huolettomuus tarve tulee. Terkkuja!

Vastaa