Kesämuistoja

Tänään Eevert on järjestellyt vanhoja valokuvia. Iso nippu viime kesän kuvista on vielä tallentamatta kansioihin. Niitä katsellessa on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Monenlaisia muistoja palautuu mieleen aivan kuin olisivat vasta tapahtuneita asioita.

Varsin mielenkiintoinen paikka oli suuren putouksen juurella ollut vesimylly Wipptalin laakossa.

 

Mylly
Mylly

 

Rakennus oli pystytetty putoukesta lähtevän joen alajuoksulle. Vesi virtasi kourua pitkin myllyyn ja pyöritti isoja kiviä joiden pyöriessä jyvät hieroutuivat mitä hienommaksi jauhoksi.

 

Myllärin tilat
Myllärin tilat

 

Vanhassa myllyssä valmistettiin jauhoja edelleen näytösluontoisesti kerran viikossa kesäaikaan. Melkoinen kolina kuului kun kivet hankautuivat toisiaan vasten veden voimasta. Melkein on aikanaan mylläri tarvinnut kunnon kuulosuojaimet. Koski ja putous piti jo itsessään niin kovaa meteliä saati sitten taidolla rakennetun myllyn osat.

 

Virta
Virta

 

Vesi virtasi hurjana myös myllyrakennuksen alla, sillä kourua pitkin ei suinkaan kaikkea vettä juoksutettu. Vedessä on paljon voimaa ja eri tehtäville on ollut erilaisia rakennelmia.

 

Vesiratas
Vesiratas

 

Iso vesiratas pyöri rauhalliseen tahtiinsa myllyrakennuksen sivulla.

 

Putous
Putous

 

Putouksen luona moni muukin vierailija kävi nauttimassa viilentävästä suihkusta.

Sellainen kesämuisto. Pitkät ajat Eevert istui muistoissaan arvoituksellinen hymy huulillaan.

 

4 thoughts on “Kesämuistoja”

  1. On Eevertin silmä ja sielu varmasti levännyt noissa maisemissa. Uutta kesää tässä jo alan odotellakin kun säät ovat niin lupaavat ja linnut laulavat.

  2. 🙂 Kyllä siellä on niin oma rauhansa.

    Se mitä olen kaikki nämä vuodet ihmetellyt on noiden pikkutalojen runsaus Itävallassa, riippumatta siitä missä päin liikkuu.
    Kaikkia en ole kehdannut edes lähestyä kuvatakseni Eevertin kanssa. Mutta aina jotakin ja saa mukavasti kontaktia muihin ihmisiin kun käyvät ihmettelemässä touhujani.

  3. Kyllä on kaunista! Täälläkin jo odotellaan kevättä ja kesää.. kun tuo talvi on ollut niin lumeton..

Vastaa