Etelän tuliaisia

Eevert vietti ystäviensä seurassa muutaman päivän tutkaillen Tallinnan elämää. Laivamatka oli mukavan tasainen. Mennessä Eevert ei edes huomannut olevansa laivassa, niin tyyntä pintaa alus halkoi aurinkoisessa säässä.

Meren tuoksu oli sentään entinen, tuumi mies nuuhkien ilmaa poiketessaan kannelle katselemaan maisemia. Tallinnan maisemat ovat toki tuttuja monien vierailujen vuoksi. Raarihuoneen tori aina kuitenkin ihastuttaa näkymillään vuodenajasta riippumatta.

Raatihuoneen nurkalla
Raatihuoneen nurkalla

Historia on käsinkosketeltavaa verrattuna moneen kotipuolen kaupunkiin, vaikka välimatkaa ei niin kovin paljoa ole.

Kävely kaupungilla aiheutti muutaman hetken jälkeen kahvihampaan kolotusta. Kahviloita Tallinnasta löytyy – jospa tuonne mentäisiin kahville.

 

 

Kahvipaikka
Kahvipaikka  Seurueessa se ei saanut kannatusta, joten oli suunnattava hieman tavallisemmin mainostavaan paikkaan.

Ilman tuliaisia Eevert ei kotiin lähtenyt. Jotakin mielenkiintoista löytyi erään pienen matkamuistokaupan valikoimista. Kunnollista karttapalloa tarvittiin tietenkin talossa ja kun sellainen puuttui niin hankittavahan se oli kun kerran vastaan tuli.

Karttapallo
Karttapallo

 Siinä se kauniisti näyttää maat ja mantereet. Meripihkan on muuten uskottu parantavan myös virtsarakon ja vatsan vaivoja sekä keuhkoputkentulehdusta. Lisäksi sen vaikutuksiin kuuluu myös ihon kaunistaminen. Ilmankos siitä tehdään paljon naisten koruha, hörähtää Eevert. Albertus Magnuksen (n. 1193) mukaan meripihkan avulla voitiin myös päästä selville naisen neitsyydestä.

Karttapallo
Karttapallo

 Eevert kiikutti meripihkaisen aarteensa kirjoituspöydän kulmalle. Siitä sitä on hyvä taas tutkailla uusia reissuja. Varmemmaksi vakuudeksi mies haki kätköistään vanhan kompassinsa.

Kompassi
Kompassi

 Kompassi näyttää tarkasti oikean suunnan!

Reissun jälkeen aina väsyttää vaikka olisi ihan vain huvimatka. Niinpä illantullen on hyvä palata nukkumaan omaan sänkyyn ja tuttuun kamariin. Ei siinä kovin kauaa Eevert valvonut kun silmät painuivat kiinni ja uni kuljetti miestä uusiin seikkailuihin.

Prototyyppiheteka
Prototyyppiheteka

 Vanha uskollinen heteka on ehkä paras paikka nukkumiseen, tuumii Eevert haukotellessaan ja avatessaan vuodetta nukkumista varten.

____________________________________

Prototyyppiheteka päätyi toistaiseksi makuukamariin odottamaan parempia rakenteluaikoja. Hieman vanhan ja kuluneen näköinen se on ja sitähän se tietenkin myös esittää. Ehkä joskus palaan tähänkin keskeneräiseen projektiin 🙂

5 thoughts on “Etelän tuliaisia”

  1. Eevertti on kyllä saanut hienon aarteen, ei ole joka talossa noin upeaa Karttapalloa! Ja kompassikin on hieno.
    Heteka on ihan liikuttavan ihana! Huippu!

  2. Kerrassaan upea tuliainen Eevertillä – suoranainen aarre. Ja heteka sopii hyvin tuollaisenakin – näyttää ihan hyvätlä

  3. Yritin tossa pari vuotta sitten ettiä Tallinnasta paikkaa, josta löytys nukkekotiin tavaraa, mut ei oikeen löytyny :/ Tosi kaunis kyllä tuo karttapallo 🙂

    1. Nukkekotikauppaa en minäkään ole löytänyt. Tämä taisi kutsua poimimistaan jonkin matkamuistomyymälän ikkunassa.

Vastaa