Rairuoho kasvamaan

Kevät on edennyt aikaan, jolloin monen viherpeukalon sormet syyhyävät siementen istuttamisen ajatuksiin.

Viimeistään hieman ennen pääsiäista on Eevert yleensä ripotellut ohuelle multakerrokselle rairuohon siemeniä. Siitä alkaa elämän ja kasvunvoiman ihmettely joka vuosi. Aina se on yhtä riemullinen ajankohta vuoden kierrossa. Niinpä Eevert on hellästi hoitanut viljelystään ja parin päivän kuluttua se jo lupaavasti vihertää.

Luonto ei viherrä vielä tähän aikaan, mutta nopeasti kasvava rairuoho symboloi kevääseen heräämistä. Rairuohon kasvattaminen tuli suosituksi 1960-luvulla. Vanhempi perinne on asettaa pöydälle pajunkissoja. Paju on pohjoisessa ainoa kasvi, joka itää pääsiäisen aikaan. Tosin ainakin tänä keväänä paju on monin paikoin jo aikaa sitten paljastanut kissansa.

Rairuoho on ensimmäisiä viitteitä lähestyvästä juhla-ajasta. Miten sinä valmistaudut Pääsiäiseen?

 

Pääsiäismunat
Pääsiäismunat

 

One thought on “Rairuoho kasvamaan”

Vastaa